Mainos

"Vuoden 2018 kokousteknologia muistuttaa Star Warsia ja Minority Reportia"

Videoneuvotteluteknologian asiantuntija uskoo, että jo muutaman vuoden kuluttua markkinoille ilmestyy mullistavia tekniikoita, jotka tulevat muuttamaan yritysten kommunikaatiota.

Videoneuvottelupalveluja tarjoavan FuzeBoxin toimitusjohtaja Jeff Cavins kertoo uskovansa, että 3-5 vuoden päästä kokoukset alkavat muistuttaa Star Warsin tyylisistä scifi-elokuvista tuttuja hologrammikeskusteluja.

Cavins toteaa, että uudenlaisen 3D-äänentoiston, eleisiin perustuvien käyttöliittymien ja huipputarkan videoteknologian myötä pystytään kehittämään useita aisteja tehokkaasti hyödyntäviä yhteystekniikoita kohtuullisen edullisesti.

Cavins toteaa, että todenmukaisilta vaikuttavat etäkommunikaatioteknologiat tulevat olemaan todellinen Graalin malja työntekijöiden tuottavuudelle.

Cavins ennustaa TechCrunch teknologiasivuilla, että seuraavat tekniikat tulevat yleistymään lähitulevaisuudessa:

Ultra HD -videoiden streamaus suorana

Jo nyt ihmiset kuljettavat mukanaan useita laitteita, joiden avulla pystytään kommunikoimaan visuaalisesti reaaliajassa. Myös ultratarkat televisiot ovat tekemässä tuloaan. Tällainen näyttöteknologia ei ollut vielä mahdollista pari vuotta sitten.

Tarkoilla jättinäytöillä pystytään luomaan aiempaa luonnollisempi etäyhteys. Käyttäjä alkaa pitää suurella näytöllä näkyvää kuvaa luonnollisen kaltaisena, kun näytön tarkkuus kasvaa. Tämän toteuttamiseen ei pian tarvita kalliita etäneuvottelujärjestelmiä.

-12 kuukaudessa 100 dollarin hintaisilla kameroilla voidaan kuvata laadukasta 4K-tason videoneuvottelukuvaa. Samaan aikaan tarkka kuva saadaan liikkumaan internetissä tehokkaiden pakkaustekniikoiden avulla ja kuva vastaanotetaan 5000 dollarin arvoisella tarkalla huipputarkalla näytöllä, toteaa Cavins.

3D-äänentoisto

Nykyisissä konferenssipuheluissa ongelmana on heikkotasoinen äänentoisto. Kun kokouksessa useat osanottajat puhuvat samanaikaisesti, niin heikkotasoiset äänijärjestelmät luovat keskustelusta pelkkää tasaista hälyä ilman tilavaikutelmaa.

Uudenlainen 3D-äänentoistojärjestelmä tuo mukanaan tilaulottuvuuden ääneen. Sen avulla etäkokouksen osanottajien äänet saadaan kuulumaan luonnollisesti eri puolilta huonetta, jolloin keskusteluun pystyy keskittymään aivan uudella otteella.

Cavinsin mukaan myös 3D-ääniteknologia on jo aivan ovella.

Eleillä toimivat käyttöliittymät

Tom Cruisen tähdittämässä Minority Report -scifi-elokuvassa ohjataan tietokoneita käsieleiden avulla.

Jo nykyiset eleisiin perustuvat ohjaimet, kuten Microsoftin Kinect ovat mahdollistamassa tehokkaan eleohjauksen. Käyttäjä voi vaikkapa siirrellä dokumentteja neuvottelunäytölle käden heilautuksella.

Hologrammit

Cavins uskoo, että myös uudet visuaalisesti näyttävät hologrammitekniikat ovat löytämässä tiensä kokoustiloihin.

Hologrammiteknologia on vielä erittäin kallista. Myös hologrammikuvien luominen reaaliajassa on vielä ongelmallista. Cavinsin mukaan hologrammikuvienkaan hyödyntäminen kokouksissa ei ole kuitenkaan enää kovin kaukainen asia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja