Mainos

Vuk Draskovic erotettu

Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic on erotettu, kertoi Jugoslavian tiedotusministeriö tänään. Uutistoimisto Tanjugin välittämän uutisen mukaan Draskovicin erotti pääministeri Momir Bulatovic.

Syyksi erottamiselle kerrottiin, että Draskovic oli ilmaissut liittovaltion hallituksen linjan vastaisia näkemyksiä. Ilmoitus Draskovicin erottamisesta annettiin sen jälkeen, kun hän oli alkuviikosta kertonut kannattavansa ajatusta kansainvälisen YK:n alaisen rauhanturvajoukon sijoittamisesta Kosovoon. Draskovic kehotti maansa johtoa lopettamaan valehtelun ja kertomaan totuuden.

-Totuus on, että olemme yksin. Nato ei romahda, Venäjä ei auta sotilaallisesti Jugoslaviaa ja kansainvälinen mielipide on meitä vastaan, hän sanoi televisiohaastattelussa maanantaina.

Naton mukaan Draskovicin erottaminen osoittaa, ettei Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic voi sietää kasvavaa toisinajattelua maassaan, ja että myös maan poliittisella johdolla on erimielisyyksiä. Nato ilmoitti jo aiemmin havainneensa merkkejä Jugoslavian sisäisestä Milosevicin vastaisesta oppositiosta. Nato käytti Draskovicin maanantaina antamia lausuntoja esimerkkinä tällaisista merkeistä.

Draskovicista tuli kansainvälisesti tunnettu talvella 1996-1997, jolloin hän kuului Miloseviciä vastustavan Zadjedno-rintaman johtoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.