Mainos

Vuh, tahdon! Lemmikin kanssa kirkkoon

Pörröinen ystävä on omiaan tuomaan lisäpiristystä hääjuhlaan.

Wikihow.com neuvoo, miten saat ihmisen parhaan ystävän vieraslistalle. Aluksi kannattaa varmistaa, ettei kukaan vieraista ole allerginen. Tiedustele asiaa erityisen tarkasti häihin läheisesti liittyviltä ihmisiltä - jos morsiustyttösi pelkää koiria tai isoisällä on astma, lemmikki saattaa joutua jäämään kotiin.

Tarkista, että hääjuhlapaikkaan saa viedä eläimiä. Varmista, että kaikki palkatut ulkopuoliset tietävät paikalla pyörivästä koirasta tai kissasta.

Joillakin vierailla voi myös olla mukanaan opas- tai avustuskoira. Tällöin lemmikki on elintärkeä avustaja, ei pelkkä seuralainen.

Positiivisia harjoituksia

Jos haluat lemmikkisi tekevän jotain erityistä, ota huomioon sen lahjat ja kyvyt. Jos papukaijasi osaa käskystä lentää tulevan miehesi luo ja istua paikoillaan hetken, se voi tehdä niin kirkossa häävieraiden ihastukseksi samalla, kun sinä astelet alttarille. Villin koiranpennun keskittymiskyky tuskin riittää sormuksenkantajan osaan - kirkossa kun on niin paljon nuuhkittavaa.

Harjoitelkaa, harjoitelkaa! Jos lemmikkisi joutuu kantamaan jotain, kuten sormusrasiaa tai uutta, hienoa kaulapantaa, treenatkaa sen käyttöä hyvissä ajoin ennen häitä.

Tarjoa herkkupaloja ja kiitosta onnistuneesta suorituksesta. Jos mahdollista, kokeilkaa temppuja kirkossa tai juhlapaikalla etukäteen. Juhlapaikalla kannattaa muutenkin vierailla, että se on tuttu lemmikillesi, eikä se hermoile väkijoukossa.

Pidä hääharjoitukset positiivisina ja hauskoina - näin lemmikkisi alkaa pitää suuresta päivästäsi yhtä paljon kuin sinä.

Välikohtaukset ovat hauskoja!

Nimitä joku lemmikkivahdiksi, joka huolehtii, ettei karvainen kaverisi tylsisty tai stressaannu. Valitse ihminen, jonka lemmikkisi jo tuntee ja johon se luottaa. Jos tämä ei ole mahdollista, tutustuta lemmikkivahti ja lemmikki ajoissa toisiinsa.

Varmista, että lemmikkivahti soveltuu hommaansa: nelivuotias morsiustyttö ei hallitse tanskandogiasi, vaikka he näyttäisivätkin kirkon käytävällä söpöiltä.

Kun mukana on eläimiä, jokin voi aina mennä vikaan. Uusi haju tai mielenkiintoinen tuttavuus voi harhauttaa lemmikin huomion niin, että varsinainen häätehtävä menee mönkään. Ole siis joustava. Eläinten aiheuttamat välikohtauset ovat yleensä vilpittömiä ja hauskoja, ja ne luovat tunnelmaa!

Kestääkö lemmikkisi?

Jos eläin alkaa vaikuttaa hermostuneelta, varmista, että lemmikkivahti voi tarvittaessa viedä sen kotiin.

Ota huomioon lemmikkisi tarpeet. Voiko se viettää päivän juhlaympäristössä, vai tuleeko sen kylmä, kuuma tai epämukava olo?

Jos lemmikkisi ei syystä tai toisesta voi saapua juhliisi, otattakaa itsestänne etukäteen kuva sen kanssa. Näin karvainen kaveri pääsee häissä omalle kunniapaikalle, vaikka se oikeasti viettäisikin mieluummin aikaa kotona, purulelun kanssa!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio
Lähde: Wikihow.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.