Mainos

VTV: Poliisin rahoitus ei vastaa tarpeisiin

Poliisin resurssitarpeet ja käytettävissä oleva rahamäärä tulisi saada toisiaan vastaaviksi, ilmenee Valtiontalouden tarkastusviraston tuoreesta raportista.

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n mielestä poliisin resurssitarpeiden ja rahanjaon tulisi kohdata nykyistä paremmin. Nykyisin poliisin toimintaan ei aina anneta resursseja sen tarpeiden mukaisesti.

VTV:n tuoreen tarkastusraportin mukaan poliisille on myös annettu merkittäviäkin lisätehtäviä valtioneuvoston periaatepäätöksillä ilman, että niihin olisi aina osoitettu lisärahoitusta. Poliisin yhteistoimintaa ja organisaatiota kehitettäessä olisi arvioitava, onko tarpeen tarkistaa poliisin valtakunnallisten yksiköiden tehtäviä ja voimavaroja sekä niiden suhdetta paikallispoliisiin, tarkastusvirasto katsoo.

VTV:n mielestä poliisitoimen rahoitusta tulisi uudistaa niin, että ympäristössä tapahtuvat merkittävimmät muutokset ja toimintaan kohdistuvat vaatimukset otettaisiin huomioon paremmin.

Myös koulutusta kehitettävä

VTV:n mielestä poliisien koulutuksen kehittämiseen tulee panostaa aiempaa enemmän. Henkilöstön saatavuuden takaamiseksi on tärkeää, että budjetin yhteydessä otetaan kantaa poliisin peruskoulutuksen aloituspaikkojen lukumääriin pitemmällä aikavälillä.

Myös alipäällystön ja päällystön koulutusmäärät tulisi mitoittaa vastaamaan paremmin tulevien vuosien tarpeita. Erityisesti rikostutkintaan on saatava hakeutumaan riittävässä määrin päteviä henkilöitä. Tähän voidaan vaikuttaa niin koulutuksen kuin palkkauksenkin avulla, VTV huomauttaa.

Poliisin vuotuiset toimintamäärärahat ovat viime vuosina olleet noin 500 miljoonan euron tasolla. Tästä määrästä paikallispoliisin rahoitusosuus on muodostanut noin 77 prosenttia.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja