Mainos

VTV arvostelee Kansallisteatterin korjausta

Valtion tarkastusvirasto arvostelee eritoten remontin suunnittelua ja rahoitustapaa.

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n mielestä Suomen Kansallisteatterin peruskorjaus suunniteltiin puutteellisesti. Teatterirakennukseen ilmestyi korjauksen jälkeen halkeamia, joiden paikkauskustannukset ovat nousseet jo liki miljoonaan euroon.

Tarkastusviraston mukaan perustusten vahvistamisessa käytettiin uutta suihkupaalutusmenetelmää, jonka soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin ei tunnettu riittävän hyvin. Se katsoo, että rakennus paalutettiin kiirehtien ja urakan kokonaissuunnittelun huolellisuutta laiminlyöden.

Kansallisteatterin päärakennusta peruskorjattiin vuosina 2000-2002 Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön ottamalla 37 miljoonan euron pankkilainalla, joka oli irrallaan Kansallisteatterin muusta rahoituksesta. Valtio sitoutui myöntämään lainan kuolettamiseksi tarvittavat määrärahat valtionavustuksina.

Kansallisteatterin peruskorjaus saatiin pääosin valmiiksi teatterirakennuksen satavuotisjuhliin vuonna 2002.

Tarkastusvirasto katsoo, että perustusten vahvistamiseen liittyvää osaamista ja puolueetonta tutkimustietoa tulisi lisätä. Sen mukaan perustusten vahvistaminen on tulevina vuosina ajankohtaista muun muassa Helsingin rautatieasemalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.