VTT vie suomalaista teknologiaa Japaniin

VTT on sopinut tutkimusyhteistyöstä luonnonkatastrofien ehkäisyä tutkivan japanilaisen tutkimuskeskuksen kanssa.

Satelliittikuvien avulla ennakoidaan luonnononnettomuuksia

VTT on solminut yhteistyösopimuksen japanilaisen Geotieteiden ja luonnonkatastrofien ehkäisyn kansallisen instituutin (National Institute of Earth Science and Disaster Prevention) kanssa. Viisivuotinen puitesopimus sisältää mm. kaukokartoitusmenetelmien kehitystä suomalais-japanilaisena yhteistyönä.

Kaukokartoitusmenetelmien avulla saadaan tietoa luonnonkatastrofien ehkäisemiseksi tai avustustoimien kohdentamiseksi järkevästi onnettomuuden jo tapahduttua.

Hankkeessa perustetaan yhteinen tietokoneverkko VTT:n ja japanilaisen tutkimuslaitoksen välille. Sen ansiosta VTT:n tutkijat voivat analysoida Japanissa sijaitsevalla supertietokoneella tutkasatelliitin ottamia kuvia.

Uusi yhteistyösopimus ja siihen liittyvät tutkimus- ja kehityshankkeet ovat seurausta VTT:n pitkäaikaisesta kaukokartoitusalan yhteistyöstä japanilaisten tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa.

VTT on aiemmin kehittänyt luonnononnettomuuksien ehkäisyyn muun muassa metsäpaloista hälyttävän automaattisen järjestelmän, joka perustuu satelliittikuviin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat