VTT on kehittänyt pakkauspinnoitteen, joka parantaa elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Uusi keksintö mahdollistanee tuotehävikkien vähenemisen. Kuluttajien ulottuville uudenlainen pakkaus saataneen aikaisintaan parin vuoden päästä.

Uusi keksintö hidastaa tai jopa estää haitallisten mikrobien kasvua elintarvikkeissa ja parantaa näin niiden säilyvyyttä. Pinnoite mahdollistanee myös tuotehävikkien vähenemisen.

Tuotteen toimivuuden kannalta on olennaista, että elintarvikkeen pinta on suoraan kosketuksissa muovipakkaukseen.

Pinnoite soveltuu lähinnä kiinteille ja puolikiinteille elintarvikkeille, kuten leikkeleille, juustoille ja leivälle.

Kuluttajien ulottuville uudenlainen pakkaus saataneen aikaisintaan parin vuoden päästä.

-Tuote on herättänyt runsaasti mielenkiintoa, mutta mitään yhteistyösopimuksia ei ole vielä tehty kotimaisten tai ulkomaisten toimijoiden kanssa, kertoo projektipäällikkö Jari Vartianen VTT Biotekniikasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat