Mainos

VRLeaksin tutkintapyyntö poliisilla - VR miettii omia siirtojaan

Peli VRLeaksin ja VR:n välillä on kovenemassa.

Vuotosivusto VRLeaksin VR:stä tekemä tutkintapyyntö on toimitettu Helsingin poliisille. Vielä ei ole tiettävästi tehty päätöksiä siitä, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

VRLeaks jätti viime viikon loppupuolella tutkintapyynnön keskusrikospoliisille, josta se toimitettiin Helsingin poliisille. VRLeaks väittää muun muassa, että VR:llä olisi laiton satoja ihmisiä koskeva henkilörekisteri. VR on kiistänyt väitteet perättöminä, ja miettii niiden takia omia VRLeaksiin kohdistuvia jatkotoimia.

Henkilörekistereitä valvova tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kertoi maanantaina, että he odottavat asiassa poliisin ratkaisua ja lisätietoja.

– Me kaipaamme asiassa vielä lisätietoja ennen kuin päätämme, miten asiassa etenemme. Seuraamme asiaa tämän ja huomisen päivän. Sitten tehdään asiassa päätös. Jos poliisi ottaa tämän asian tutkittavakseen, he kuulevat myös meitä.

Aarnio kertoo, että he voivat ottaa asian selvittelyyn oma-aloitteisesti lisätietojen saamisen jälkeen tai aloittaa selvittelyn kantelun pohjalta. Tietosuojavaltuutettu kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut kantelua asiasta.

VR miettii omia toimia

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu kertoi tänään STT:lle, että päätöksiä VRLeaksiin kohdistuvista jatkotoimista tehdään mahdollisesti viikon loppupuolella.

Hän ei kuitenkaan halunnut ennakoida, mitä nämä jatkotoimet voisivat olla.

Tänään Turun Sanomien haastattelussa hän kertoi, että VR harkitsee vuotosivusto VRLeaksin haastamista oikeuteen.

VRLeaksin mukaan ihmisiä on kuvattu laittomasti Helsingin rautatieasemalla. VRLeaks kirjoittaa, että rekisterin ihmisistä on turvallisuusyksikössä valokuvat, nimet, puhelinnumerot ja kotiosoitteet, ja heistä on tehty turvallisuusanalyysit.

VRLeaks sanoo sivuillansa kertovansa siitä, mitä kulisseissa oikeasti tapahtuu. Myös lukijat voivat kommentoida julkaisuja vapaasti. Tietoliikenneasiantuntija Mikko Nyman perusti sivuston joulukuussa saatuaan VR-konsernin sisäisiä dokumentteja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.