Mainos

VR uudistaa junalippuja

Junalippuihin tulee muutoksia. Rautatieasemilta ostettavat liput muuttuvat 14. toukokuuta ja puhelimitse varatut liput 4. kesäkuuta. Uudistus selkeyttää lippujen ulkoasua ja vähentää niiden lukumäärää, ilmoittaa VR. Muutos ei vaikuta lippujen hintoihin.

Perusperiaate on VR:n mukaan jatkossa se, että jokaiselle matkustajalle tulostuu yksi lippu matkaa kohden. Tähän asti junamatkaaja on saanut useita lipputositteita, jos hänen matkaansa on sisältynyt junavaihtoja tai matka on tehty makuupaikalla yöjunassa. Myös autojunamatkojen lippujen määrä vähenee. Uudenmalliseen junalippuun on lisätty matkustajalle tärkeää tietoa esimerkiksi vaihtoyhteyksistä. Muutos merkitsee niin ikään sitä, että eri alennusperusteilla voi saada nyt lähekkäin olevat paikat sekä lipunmyynnistä että "junamaateista". Alennuksia saavat esimerkiksi opiskelijat, seniorit ja lapset.

Uudistus ei muuta konduktöörin junissa myymiä tai matkatoimistoissa myytäviä lippuja. VR kertoo myös uusineensa "junamaatin" käyttöliittymän entistä helppokäyttöisemmäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.