Mainos

VR uhkaa lopettaa junayhteyksiä

Junaliikenne uhkaa päättyä ensi vuonna Kouvolan ja Kotkan sekä Karjaan ja Hangon välillä, jos valtio karsii suunnitelmiensa mukaan kannattamattomien vuorojen tukirahoja.

Valtiovarainministeriö kurittaa VR:ää nyt kovalla kädellä. Junaliikenteen kannattamattomien vuorojen tukirahoissa on lähes kolmen miljoonan euron vajaus. VR uhkaa lopettaa liikenteen kahdella tappiollisella rataosuudella.

- Joukkoliikenteen osalta eniten tukea vaativat esimerkiksi Hangon ja Kotkan junayhteydet. Tällöin kun rahaa ei ole eikä tule, tällaisesta joudutaan silloin luopumaan. Vahinko vain, että rautatieyhtiö on hankkimassa uutta kevyttä kalustoa muun muassa tätä Hangon liikennettä varten, toteaa Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Juhani Korpela.

16 kiskobussia turhan pantiksi

Lopettamisuhan vuoksi muun muassa VR:n Hangon radalle tilaamat 16 kiskobussia on jäämässä turhan pantiksi. Yhteensä 24 miljoonan euron investoinnille on vaikea keksiä korvaavaa käyttöä.

Poliitikkojen tempoilu ja yhteisen päämäärän puuttuminen ovat suurimpia ongelmia tie- ja ratahallinnossa. Tuore, 137-sivuinen selvitys antaa kovaa kritiikkiä myös liikenne- ja viestintäministeriön omille toimille. Huono johtaminen on johtanut tilanteeseen, jossa liikenne näyttää investoinnin sijasta kustannukselta.

- Kädestä suuhun, lisäbudjetista lisäbudjettiin, tai budjettiin ratkotaan tällaisia hyvin pitkäjänteisyyttä vaativia rahoitusasioita, me ymmärrämme, että kenttä ei tätä ymmärrä, Korpela jatkaa.

Tiehallinnossa hallitsee raportin mukaan insinöörikulttuuri. Suunnitelmia syntyy enemmän kuin niitä ehditään toteuttamaan. Yli sadan henkilön haastatteluihin perustuvasta raportista paistaa läpi syvä turhautuminen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.