Mainos

VR tutkituttaa tasoristeysonnettomuudet

VR on pyytänyt uusintatutkimusta tasoristeysturmista, koska konserni on huolissaan onnettomuuksien lisääntyneestä määrästä. Erityisessä tarkastelussa on kaksi viikkoa sitten tapahtunut Kälviän tasoristeysonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä.

VR teettää Onnettomuustutkintakeskuksella turvallisuusselvityksen viime vuosien tasoristeysonnettomuuksista. Onnettomuuskeskuksen johtavan tutkijan Esko Värttiön mukaan tutkimukseen on tarkoitus koota valmista tilastotietoa viime vuosien tasoristeysonnettomuuksista ja tutkia itse muutama onnettomuus viimeisimmän vuoden ajalta.

Tällä erää tarkimmassa syynissä on kaksi viikkoa sitten tapahtunut Kälviän tasoristeysonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä.

Uusintatutkimusta on pyytänyt VR-konserni, joka on huolissaan onnettomuuksien määrästä.

- Meidän mielestä tasoristeysonnettomuudet muodostavat tällä hetkellä rautatieliikenteeseen kohdistuvan suurimman turvallisuusriskin ja olemme pitäneet tärkeänä, että näihin kiinnitetään riittävästi huomiota, kertoo VR-konsernin turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen.

Rataonnettomuuksien tutkinnan toteuttaa Onnettomuustutkintakeskus. Tutkimus kestää vähintään vuoden.

Tutkimus kattaa kolme edellistä vuotta. Selvitystyötä ei rajata pelkästään onnettomuuksiin, jossa on kuollut ihmisiä. Myös pienemmät onnettomuudet tutkitaan.

Jo tällä hetkellä tiedetään, että suurin syy onnettomuuksiin ovat vartioimattomat tasoristeykset. Uusi tutkimus pyrkii pureutumaan onnettomuuksiin yksityiskohtaisemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.