Mainos

VR tuo lisäkalustoa joululiikenteeseen

Joulua edeltävinä päivinä Helsingin ja Rovaniemen sekä Kolarin välillä kulkee useita kaukoliikenteen lisäjunia päivittäin.

VR varautuu joulunajan vilkkaaseen menoliikenteeseen lisäkalustolla. Useita kaukoliikenteen lisäjunia kulkee päivittäin Helsingin ja Rovaniemen sekä Kolarin välillä lauantaista 18. joulukuuta alkaen.

Ylimääräisten vuorojen lisäksi junien matkustajakapasiteettia kasvatetaan lisävaunuilla. Kaikkiaan joulun menoliikenteessä on jouluviikolla noin 5700 ylimääräistä makuupaikkaa. Matkustajamäärän odotetaan nousevan noin 50 000:een.

Joulunajan menoliikenne on vilkkaimmillaan rautateillä keskiviikkona 22. ja torstaina 23. joulukuuta. VR:n mukaan kaikissa kaukoliikenteen yö- ja päiväjunissa on kuitenkin vielä sekä istuma- että makuupaikkoja jäljellä. Sen sijaan osa autopaikoista on jo loppuunmyyty.

VR muistuttaa, että puhelimitse tilatut istumapaikat joulunalusjuniin pitää lunastaa vähintään viikkoa ennen ja makuupaikat kaksi viikkoa ennen lähtöä. Pyhien tienoilla joillakin junamatkoilla on voimassa korotetut hinnat.

Joulunajan paluuliikenne on porrastettu useille päiville. VR:llä vilkkaimmat paluupäivät osuvat 26.-28. päivien tienoille. Myös uuden vuoden jälkeen junissa on tavanomaista täydempää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.