Mainos

VR tilaa uusia makuuvaunuja

VR tilaa 20 uutta kaksierroksista makuuvaunua aiemman investointisuunnitelmansa lisäksi. Tilaus toteutetaan avoimena tarjouskilpailuna.

Tilauksesta ja sen aikataulusta oli sovittu pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ja omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen (kok.) kesken.

VR:ssä on kuohunut rajusti, sillä yhtiön pääjohtaja Henri Kuitunen ja hallituksen puheenjohtaja Antti Lagerroos ilmoittivat eilen eroavansa tehtävistään. Syynä kerrottiin olleen juuri erimielisyydet kalustohankintojen ajankohdasta.

Ylijohtaja Pekka Timonen valtioneuvoston kansliasta sanoi tänään, että investointiohjelmassa ei ole mitään tilauksia tällä hetkellä päällä. Hänen mukaansa VR:llä on hyvä kassa ja vahva tase, joten dramaattisia vaikutuksia nyt tehtävällä tilauksella ei yhtiön taloudelle ole.

Tilauksesta avoin tarjouskilpailu

Makuuvaunutilaus toteutetaan normaalilla avoimella tarjouskilpailulla, jonka valmistelu alkaa välittömästi.

Viime päivien keskustelussa on pulpahtanut pinnalle ahtaalle joutuneen Transtechin tilanne. Pari viikkoa sitten Transtech kertoi vähentävänsä rajusti henkilökuntaansa, ja yhtiön kiskokaluston tilauskirjassa on vain puhtaita sivuja. Automaattisesti VR:n uutta tilausta ei voida Transtechille taputella.

- Tällaista hankintaa ei voida tehdä muuten kuin avoimella tarjouskilpailulla. Tottakai kai odotetaan, että Transtech osallistuu tähän kilpailuun, ja tottakai toivotaan, että se menestyy, Timonen sanoi.

Hän ei halunnut ruveta haarukoimaan tilauksen rahallista arvoa.

Uusi hallituksen puheenjohtaja pikaisesti

Timosen mukaan VR:lle on tarkoitus löytää mahdollisimman nopeasti uusi hallituksen puheenjohtaja. Tavoitteena on, että puheenjohtajan etsiminen ei kestä viikkotolkulla.

- Uusi hallituksen puheenjohtaja tulee aika haasteelliseen tilanteeseen. Hän joutuu saman tien aloittamaan uuden toimitusjohtajan etsimisen, Timonen sanoi.

Hänen mukaansa VR:ssä on tarkoitus päästä mahdollisimman nopeasti normaaliin tilanteeseen, jossa yhtiön liiketoimintaa ohjaa ja valvoo yhtiön hallitus ja johtaa yhtiön toimitusjohtaja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.