Mainos

VR-Rata jää ulos pohjoisen rautatiekunnostuksesta

VR-Radan tarjous pohjoisen ratojen kunnostuksesta myöhästyi Ratahallintokeskuksen kirjaamosta 10 minuuttia.

Ratahallintokeskuksen pohjois-Suomesta alkava rautateiden kunnostustöiden kilpailuttamisen kokeilu on saanut yllättävän alun, kun VR:n oma yhtiö Oy VR-Rata Ab jätti tarjouksensa myöhässä eikä sitä voida ottaa huomioon.

VR-Radan tarjous myöhästyi Ratahallintokeskuksen kirjaamosta 10 minuuttia. Lain mukaan sitä ei voida ottaa mukaan tarjouskilpailuun. Keskuksen ylijohtaja Ossi Niemimuukon mukaan kunnostuksesta saatiin useampia muita tarjouksia, joista valitaan vuoden loppuun mennessä pohjoisen ratojen kunnostaja viideksi vuodeksi.

Ennen tätä ja ensi kesään saakka ratoja kunnostaa VR-Rata. VR-Radalla on pohjoisella, maantieteellisesti liki puolet Suomesta kattavalla alueellaan noin 200 työntekijää, joiden tulevaisuus on nyt auki.

VR-Radan toimitusjohtaja Teuvo Sivunen sanoo, että parhaillaan selvitetään, miksi tarjous myöhästyi. Sivusen mukaan ei ole tapahtunut mitään dramaattista ja yhtiö aikoo tulevaisuudessakin noudattaa vastuullista henkilöstöpolitiikkaa.

Pohjoisen ratojen kunnostamisen kilpailuttaminen on Ratahallintokeskuksen ensimmäinen askel ja kokemusten jälkeen kilpailuttaminen laajenee mahdollisesti muualle maahan.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 08.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.