Mainos

VR-Radan möhläys jäädytti kilpailuttamisen

VR-Rata on menettämässä jopa 50 miljoonan euron urakan, kun yhtiön tarjous pohjoisten ratojen kunnossapidosta myöhästyi.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen (sd.) pitää käsittämättömänä möhläyksenä sitä, että VR-Radan tarjous Ratahallintokeskukselle pohjoisten ratojen viisivuotisesta kunnossapidosta myöhästyi muutaman minuutin. Sen seurauksena yhtiö on menettämässä 40-50 miljoonan euron arvoisen urakan.

Luhtanen ei ottanut tänään eduskunnan kyselytunnilla kantaa siihen, millä tavoin onneton tilanne tulisi ratkaista. Hän korosti, että juridinen selvittely on käynnissä. Luhtasen mukaan kunnossapitotöitä ei avata lisää kilpailulle, ennen kuin pohjoisia ratoja koskevan kokeilun lopputulos on selvillä. Hän piti jopa hyvänä, että "kilpailuttamisvimman" tässä vaiheessa tuli tällainen epäkohta esille.

Kilpailuttaminen valmisteltiin Luhtasen edeltäjän Kimmo Sasin (kok.) ministerikaudella tehtyjen selvitysten pohjalta. Sasi nauratti täysistuntoa toteamalla, että ministerinä hän vaihtaisi nyt ainakin VR:n hallituksen jäseniä. Sasi aiheutti vuonna 2003 kummastusta remontoimalla VR:n hallituksen omin päin tuomatta asiaa ennalta talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan.

Kyselytunnilla päiviteltiin myös valtion puolustusvälineyhtiön Patrian kommellusta. Sen tarjous 300 panssaroidun pyöräajoneuvon myymisestä Portugaliin myöhästyi 37 minuuttia. Tässäkin tapauksessa tarjouksen lopullisen kohtalon selvittely on vielä kesken.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ei pitänyt täysin mahdottomana, että Patrian tarjous vielä pääsisi mukaan kilpailuun. Aivan lopussa kilpailuehtoihin tuli vielä muutoksia. Patrialle jäi se käsitys, että siitä alkoi uusi kahdeksan päivän mittainen jakso, jonka aikana tarjouksia voi vielä jättää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.