Mainos

VR panostaa junakalustoon ja tiedotukseen

VR pyrkii tehostamaan tiedonkulkua lisäämällä tiedotusta junissa ja nimeämällä liikenteenohjaukseen vastuuhenkilön erityistilanteiden varalle.

VR pyrkii karsimaan junaliikenteen ongelmia panostamalla junakalustoon. Erityisesti Pendolino-juniin paneudutaan erillisen ohjelman avulla.

Lisäksi matkustajille suunnattua tiedotusta tehostetaan. VR aikoo nimetä liikenteenohjaukseen erityisen vastuuhenkilön, joka hoitaa tiedonkulkua erityistilanteissa. Myös tiedotusta junissa lisätään.

Ratahallintokeskus on luvannut karsia turvalaitevikoja, jotka ovat haitanneet etenkin Helsingin ja Turun sekä Tampereen ja Jyväskylän välistä junaliikennettä. Tampereen ratapihan vaihteisiin asennetaan lisälämmittimet, jotka estävät jäätymistä.

Junaliikenteen ongelmia selviteltiin tänään liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen sekä VR:n ja Ratahallintokeskuksen johdon tapaamisessa.

Huovinen: Lipunostajalle pitää kertoa ongelmista

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen haluaa VR:n johdolta vielä lisäselvityksen siitä, mitä yhtiö aikoo tehdä, jotta tiedotus matkustajille parantuisi ongelmatilanteissa.

- Siinä on voitava tapahtua parannuksia ihan lyhyelläkin aikavälillä, Huovinen sanoi keskusteltuaan junaliikenteen ongelmista VR:n Ratahallintokeskuksen johdon kanssa.

Puutteellinen tiedotus suututti matkustajia ja herätti runsaasti arvostelua viimeksi, kun junaliikenne takkuili ja pysähteli syksyn ensimmäisen lumimyräkän keskellä loka-marraskuun vaihteessa.

- Matkustajien informoinnissa olisi varmaan voinut toimia jo hieman ennakoivasti, Huovinen muotoili oman arvostelunsa.

Huovinen korosti, että on VR:n omankin edun mukaista tiedottaa asioista matkustajille ja kertoa kulloinenkin tilanne. Hän kertoi kysyneensä aamun neuvonpidossa, voitaisiinko matkalippua ostavalle asiakkaalle kertoa jo siinä paikalla junan viivästymisestä tai muuta ongelmasta, jos sellainen on tiedossa.

- Nyt näin ei välttämättä tapahdu. Lippua luukulta ostaessasi et välttämättä saa informaatiota, vaikka liikenteessä olisi pitkäkin viive, Huovinen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.