Mainos

VR:n turvapäällikön lähtöön liittyi epäselvä autokuvio

VR:n turvapäällikön tämänviikkoiseen irtisanoutumiseen liittyy STT:n tietojen mukaan epäselvyyksiä yhtiön maksaman auton käytössä.

VR maksoi käyttämälleen turvapalveluyhtiölle vuosien ajan vuokraa maastoautosta, joka sopimuksen mukaan oli turvatoiminnan kenttäjohtoauto.

Turvapäällikön kerrotaan käyttäneen autoa vapaammin kuin yhtiön käytäntö sallisi, sillä työsuhteeseen ei kuulunut autoetua. Hän tarkasti itse turvapalvelujen laskut, joihin autokin sisältyi.

VR tai turvapäällikkö eivät kommentoi asiaa. STT ei siksi saanut vastausta esimerkiksi siihen, minkä verran mies mahdollisesti käytti autoa omiin ajoihinsa tai miksi auton käyttöön ei vuosiin kiinnitetty huomiota.

Turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen vahvistaa, että turvalaskujen tarkastaminen oli maaliskuuhun asti kyseisen turvapäällikön vastuulla.

VR ostaa turvapalvelut Turvatiimi-nimiseltä yritykseltä. Sen toimitusjohtaja Pekka Lindeman kertoo autosta syntyneen keskustelua vasta hiljattain, kun yhtiön sopimuksia käytiin uudelleen läpi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.