VR:n tavaraliikenne kasvoi reippaasti

Metsäteollisuuden kohentunut käyttöaste kasvatti VR:n tavaraliikennettä alkuvuonna. Tavaraa kulki kiskoilla tammi-huhtikuussa vajaat 14 miljoonaa tonnia, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkukuukausina.

VR-konsernin tulos rahoituserien jälkeen oli vuoden ensimmäisellä kolmanneksella 92 miljoonaa, liikevoitto 59 miljoonaa ja liikevaihto 1,8 miljardia markkaa. VR ei vertaa markkoja edelliseen vuoteen, koska sen ensimmäinen tilikausi osakeyhtiönä oli tavallista pidempi eli 18 kuukautta.

Tavaraliikenteessä suhteellisesti eniten kasvoi transitoliikenne, 29 prosenttia. Sen tonnit eivät kuitenkaan vielä yltäneet kolmen vuoden takaisiin ennätyslukemiin. Määrällisesti merkittävin kotimaan liikenne kasvoi 12 prosenttia 8,2 miljoonaan tonniin.

Henkilöliikenteessä lievä kasvu jatkui. Matkojen määrä kaukojunissa kasvoi prosentin ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä kahdeksan prosenttia. Lähiliikennettä kasvatti ennen muuta elokuussa valmistunut Helsingin ja Tikkurilan välinen kaupunkirata.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat