Mainos

"VR:n suurin ongelma: Huonot kuulutukset"

Eduskunnan liikennevaliokunta vaatii, että ratahallintoviranomaiset ja VR laativat pitävän suunnitelman pokkeusoloissa toimimista varten.

Liikennevaliokunnan puheenjohtajan Martti Korhosen (vas.) mielestä alkuviikon suurin ongelma oli matkustajien huono informointi.

Eduskunnan liikennevaliokunta kuuli tänään VR:n ja liikenneviraston näkemyksiä alkuviikon liikennekaaoksesta. Rahasta ei nyt niinkään puhuttu. Tarvittaviin kalusto- ja raideinvestointeihin palataan sitten, kun liikenneministeriön selvitys talviliikenteen ongelmista valmistuu. Puutteita nähtiin nyt niin ratahallinnon kuin VR:nkin toiminnassa ja yhteistyössä.

Lopulta myös osa kalustosta petti vaikeissa olosuhteissa. Liikennevaliokunnan puheenjohtajan mukaan tapahtuneelle ei voi olla pätevää selitystä.

- Tässä on ollut liian monta sellaista osaa, johon ei ole riittävästi valmistauduttu ja siitä syystä valiokunta edellyttää, että tehdään suunnitelma, jossa myös poikkeusolosuhteet huomioidaan, Korhonen sanoo.

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro yhtyy Korhosen näkemykseen.

- Minusta olisi erittäin tärkeätä, että selvitys tehdään, koska sitten selvitettäisiin myös se, mikä on varautumisen taso. Kun niin toimitaan, se on helpompaa kaikille, Aro sanoo MTV:n uutisille.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Korhonen painottaa, että myös VR:n valmiutta pitää tarkistaa.

- Ehkä suurin kysymys on tiedotus, jos katsotaan kansalaisia kuluttajan tai asiakkaan näkökulmasta. Asiakas tarvitsee tietoa siitä, missä mennään, ja mitkä ongelmat ovat. Tiedotus ei ole nyt toiminut, Korhonen painottaa.

VR aikoo päivittää suunnitelmansa äärimmäisissä poikkeustilanteissa toimimista varten, jotta tarvittaessa olisi käytössä esimerkiksi pätevää henkilökuntaa vaihteiden puhdistukseen.

- Kyllähän nämä säät ovat 40 vuoteen poikkeukselliset. Tottakai sillä on vaikutusta liikennetilanteeseen, VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro myöntää.

- Tietysti on hyvin tärkeää, että (vaihteita puhdistava) henkilökunta on saanut turvakoulutuksen. Olen ymmärtänyt, että varusmiesten käytön estäisi jopa laki - eli tässä kohtaa heidän käyttämisensä ei ole vaihtoehto.

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 26.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.