Mainos

VR:n sähköliittolaiset työsulkuun – junaliikenne sujunee

VR Trackin sähköliittolaisia asentajia koskeva kolmen viikon työsulku alkaa huomenna kello 7. Tunteja kestänyt viime hetken sovitteluyritys valtakunnansovittelijan toimistolla päättyi ilman tulosta.  

Sopimuskiistan työnantajaosapuolen Palvelualojen työnantajat Paltan mukaan sähköliittolaiset eivät hyväksyneet esitettyä ratkaisumallia. Paltan mukaan näköpiirissä ei ole, että tilanne VR Trackissa rauhoittuisi normaalein toimenpitein.  

VR Trackin toimitusjohtajan Ville Saksin mukaan junaliikenteelle ei aiheudu työsulusta merkittävää haittaa. Tilanteeseen on varauduttu poikkeusjärjestelyin, ja ukkossäät ovat liikenteelle työsulkua suurempi riski.  

VR:n Sähköliittoon kuuluvat työntekijät ovat vaatineet omaa erillistä sopimusoikeutta. Suurin osa VR:n sähkömiehistä kuuluu Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon JHL:ään, jonka kanssa työnantaja on neuvotellut sopimukset.  

Sähköliitto on ilmoittanut pitävänsä työsulkua laittomana.  

- Voimassa ei ole työntekijäpuolen antamia työtaisteluilmoituksia, sillä aikaisemmin annetut työtaisteluilmoitukset on peruttu, ammattiosaston puheenjohtaja Petri V.A. Tamminen toteaa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.