Mainos

VR:n lähiliikenne kulkee taas normaalisti

Kireänä jatkuvan pakkasen vuoksi junaliikenteen vuoroja jouduttiin karsimaan pääkaupunkiseudulla. Tänään iltaruuhkan aikaan ja huomisaamuna junat ajavat kuitenkin normaalissa aikataulussa.

Pääradan lähiliikenteessä ajettiin aamulla supistetuilla vuoroilla kovan pakkasen vuoksi. Myös yksittäiset kaukojunat myöhästelivät.

Osa lähiliikenteen kalustosta odotti sulatusta tai huoltoa Helsingin varikolla, kun työmatkalaiset tunkivat aamulla täpötäysiin juniin. Pakkasten aiheuttamat sähkö- ja paineilmalaiteviat haittasivat vielä aamullakin lähi- ja kaukoliikennettä.

- Yksinkertaisesti nämä paikat, jossa näitä junia korjataan ja huolletaan, loppuvat. Meillä ei ole tuolla ulkona mahdollisuus tehdä suuria toimenpiteitä, työt tehtävä täällä hallissa, tuotantopäällikkö Hannu Helin VR Osakeyhtiöstä kertoo.

Lähiliikenteen junat ovat kulkeneet puoliltapäivin normaalisti ja myös kaukoliikenne on pysynyt aikataulussa. Huomisen liikennöinti rautateillä sujuu aikataulujen mukaan, tosin jo keskiviikolle on odotettavissa lumisadetta.

- Tämäkin päivä opettaa sen, että harvennuksia joudutaan tekemään, mutta ehkä niitä joudutaan kohdentamaan eri lailla. Jos mahdollista, niin lisätään yksiköitä kulussa oleviin juniin, Mauno Haapala liikennepäällikkö VR Osakeyhtiöstä pohtii.

Muutoksia voidaan odottaa lähivuosina, kun Helsingin varikon ratapihan saneeraus alkaa ja huoltotiloja saadaan lisää.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.