Mainos

VR:n kuljetukset kasvoivat alkuvuonna

VR-konsernin junakuljetukset kasvoivat alkuvuonna kolme prosenttia ja kaukojunien henkilöliikenne yhden prosentin. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä kasvua kertyi VR:n tiistaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan tammi-elokuussa lähes viisi prosenttia.

Alkuvuonna VR:n liikevaihto jäi 4414 miljoonaan markkaan eli 84 miljoonaa markkaa pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Lasku johtui VR:n talousjohtajan Veikko Vaikkisen mukaan VR:ltä tilattujen ratatöiden vähenemisestä noin 100 miljoonalla markalla. Syynä siihen oli valtion ratamäärärahojen supistuminen. Koko vuonna VR arvioi tavarakuljetusten kasvavan noin 3 prosenttia viime vuodesta ja nousevan noin 40 miljoonaan tonniin. Henkilöliikenteen kasvu on koko vuonna samaa luokkaa kuin tammi-elokuussa.

VR-konsernin tammi-elokuun voitto oli osavuosikatsauksen mukaan 150 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 202 miljoonaa. Liikevoitto laski 184 miljoonasta markasta 168 miljoonaan ja tulos rahoituserien jälkeen 228 miljoonasta 208 miljoonaan markkaan.

-Alkuvuoden tulosta pienensi eläkekulujen jaksotuksesta johtuva 26 miljoonan markan kertakulu. Viime vuonna tulokseen taas sisältyi satunnaistuottoja 54 miljoonaa markkaa, totesi Vaikkinen. Koko viime vuonna VR-konsernin liikevaihto oli 6773 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli 429 miljoonaa markkaa, tulos rahoituserien jälkeen 492 miljoonaa ja tilivuoden voitto 396 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.