Mainos

VR:n konduktööreille vihellyspillit

VR:n konduktöörit ottavat käyttöön uuden työvälineen. Rautatieasemilla kuullaan jatkossa vihellyspillin ääntä. Konduktööri voi puhaltaa pilliin, kun juna on valmiina lähtöön.

Joskus vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. VR:n konduktöörit käyttivät vihellyspillejä ainakin vielä 1940-luvulla ja tällä viikolla pillit otetaan jälleen käyttöön.

- Kyllä tällä on itseasiassa ihan vakava tausta. Me ollaan tässä viime vuoden aikana kovasti mietitty kuinka junaliikenteen täsmällisyyttä voidaan parantaa. Ja tämä pillin käyttö on yksi pieni osa, jolla on tarkoitus parantaa junien täsmällisyyttä nimenomaan kaukoliikenteessä, kertoo kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen.

Jokaisen junan kohdalla pillin ääntä ei jatkossakaan kuulla. Konduktööreille on annettu ohje puhaltaa uuteen työvälineeseen harkitusti tilanteen mukaan. Pillissä on voimakas ääni ja sen käyttämistä vältetään erityisesti yöaikaan. Konduktööri käyttää pilliä esimerkiksi silloin, kun laiturilla on paljon junaan tulevia matkustajia. VR ei ole kuitenkaan etsinyt pillejä vanhoista kätköistään vaan tarkoitusta varten on hankittu aivan uudet vihellyslaitteet.

Yksin Suomen konduktöörit eivät pillensä kanssa ole - ne kun ovat yleisiä useissa Euroopan maissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.