Mainos

VR:n hallitus uusiksi

Liikenneministeri Leena Luhtanen nostaa Martin Granholmin takaisin VR:n hallituksen puheenjohtajaksi, kumoten samalla Kimmo Sasin aiemman päätöksen.

VR:n hallitus menee jälleen uusiksi. Martin Granholm UPM-Kymmenestäpalaa puheenjohtajaksi.

Entinen liikenneministeri Kimmo Sasi vaihdatti kautensa loppuvaiheessa VR:n hallituksen miehityksen miltei täysin. Asia herätti kohua.

Sasi sanoi tuolloin haluavansa modernisoida yhtiötä, jotta siinä olisi osaamista rahoituksessa, asiakassuhteissa ja logistiikassa.

Nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen halusi Granholmin takaisin VR:n hallituksen johtoon.

Luhtanen sanoo, että muutos tehdään VR-yhtymän toimintakyvyn tukemiseksi. Luhtanen myöntää, että nyt tehty ratkaisu on poikkeuksellinen.

-Tähän hankalaan ratkaisuun kuitenkin jouduttiin VR:n nykyisen hallituksen nimittämiseen liittyvien poikkeuksellisten tapahtuminen johdosta, Luhtanen sanoo.

Luhtasen mukaan VR:n hallitukseen tarvitaan johtamiskokemusta, talous- ja toimialaosaamista sekä riittävää yhteiskunnallista osaamista.

Granholm: Pienten askelten politiikkaa

UPM-Kymmenen varatoimitusjohtaja Martin Granholm palaa kehittämään VR:ää pienten askelten politiikalla. Hän olisi voinut jatkaa myös nykyisen hallituksen puheenjohtajana, mutta hän ei suostunut etenemään tuolloisen Kimmo Sasin esittämällä vauhdilla.

- Olemme ministeri Leena Luhtasen kanssa hyvin samoilla linjoilla VR:n kehittämisestä. Aiemmin oltiin sitä mieltä, että VR:ää pitää kehittää suuremmin askelin kuin mitä minä näin omalla kokemuksellani VR:lle hyväksi, Granholm sanoi.

Hänen mukaansa maailmalta löytyy vain huonoja esimerkkejä rataliikenteen liian nopeasta muuttamisesta. Yleisen näkemyksen mukaan yksi vaarallisempia esimerkkejä rataliikenteen nopeasta yksityistämisestä on Britannia.

Granholm uskoo, että VR:n kehittäminen voi jatkua ilman ongelmia. Hän kertoi ministerin ottaneen yhteyttä häneen ensi kerran toukokuussa.

- Keskustelujen jälkeen päätös ei ollut kovinkaan vaikea, hän sanoi, ja myönsi edellisen ratkaisun jälkeisen yhteiskunnallisen keskustelun osaltaan vaikuttaneen päätökseensä.

Granholm kertoi, ettei hän asettanut erityisiä ehtoja paluulleen, kun kuvio oli muutoin käyty läpi. Jatko punnitaan vuosittain.

- Minusta tulevassa hallituksessa on hyvä kombinaatio uutta ja vanhaa, hän muotoili.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.