Mainos

VR:n Allegro-lehti mainosti junamatkoja Krimille – vedetään jakelusta

VR ja Venäjän rautatieyhtiö RZD päättivät torstaina vetää uusimman Allegro Magazine -asiakaslehtensä pois jakelusta lehdessä mainostettujen Krimin-matkojen vuoksi. Asiasta kertoi torstaina VR Groupin yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu.

Allegro Magazine on VR:n ja RZD:n yhteisesti kustantama asiakaslehti, jota jaetaan Suomen ja Pietarin välillä liikennöivissä Allegro-junissa. Matkoja Krimin niemimaalle mainostettiin Venäjän rautateiden RZD:n osuudessa.

Lehti kirjoitti että "Krimille voi 30. huhtikuuta ja 30. syyskuuta välisenä aikana matkustaa jälleen yhdellä lipulla, johon sisältyy kuljetus bussilla ja laivalla". Tiedotteen mukaan yhteislippumatkoja oli myynnissä seitsemään Krimin kaupunkiin, muun muassa Sevastopoliin, Simferopoliin ja Sudakiin.

Lehtipuu kertoi STT:lle, että uusin lehti ilmestyi huhtikuun alussa, ja sitä oli juuri alettu jakaa junissa. Kuten lehden muukin sisältö, mainos Krimin matkoista on lehdessä venäjäksi, suomeksi ja englanniksi.

Lehtipuun mukaan sivun sisältö oli tullut suoraan RZD:ltä.

Venäjä liitti Krimin itseensä vuonna 2014, mutta kansainvälinen yhteisö ei tunnusta niemimaata osaksi Venäjää. EU ja Yhdysvallat ovat myös asettaneet Venäjälle talouspakotteita Krimin tilanteen vuoksi.

Alkoholimainonta ja homot eivät sivuille pääse

Lehtipuu kertoi torstaina STT:lle, että Allegro-lehteä ei ole aiemmin tarvinnut sisältönsä vuoksi vetää jakelusta, mutta ainakin parissa tapauksessa lehdestä on sensuroitu jommankumman maan lainsäädäntöä rikkovaa mainontaa.

– Venäläisen osapuolen oli alkuun vaikea ymmärtää, miksei konjakkia voi mainostaa lehdessä. Mutta se ei sovi Suomen alkoholilainsäädäntöön, Lehtipuu selvitti.

Toisella kertaa Venäjän lainsäädäntö esti suomalaisen mainoksen, jossa esiintyi homoja.

– Jouduimme kieltäytymään mainoksesta. Lehti ilmestyy kahdessa maassa, niin sen pitää olla sopusoinnussa molempien maiden lainsäädännön kanssa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.