VR:n alkuvuoden tulos odotettua heikompi

VR-konsernin ensimmäisen vuosineljänneksen tulos jäi odotettua heikommaksi.

Ensimmäisen vuosineljänneksen tappiot syvenivät viime vuodesta. Liikevoitto oli 18,7 miljoonaa euroa tappiollinen ja tulos 14,0 miljoonaa euroa miinuksella. Viime vuonna VR:n liikevoitto oli ensimmäisellä neljänneksellä 10,5 miljoonaa euroa tappiolla ja tulos jäi 8,2 miljoonaa tappiolliseksi.

Konsernin liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 331,7 miljoonaa euroa jääden miljoona euroa viime alkuvuodesta.

– Merkittävää on kuitenkin se, että alkuvuonna junaliikenne pystyttiin hoitamaan edellistalvia paremmin, ja täsmällisyys parani selvästi. Suhtaudumme luottavaisesti tulevaan, sillä infrarakentamisen ja matkustajaliikenteen kehityksessä on positiivisia merkkejä, VR-konsernin toimitusjohtaja Mikael Aro sanoo.

Matkustajamäärät viime vuoden tasolla

VR:n matkustajamäärät pysyivät alkuvuonna jota kuinkin entisellään. Matkojen määrä kasvoi viime alkuvuoteen verrattuna 1,7 prosenttia ja junaliikenteen matkamäärät 0,4 prosenttia. Juna- ja autoliikenteessä tehtiin tammi-maaliskuussa yhteensä 23,9 miljoonaa matkaa.

Eniten VR on kerännyt kasvua Venäjän-liikenteessä, jonka matkustajamäärä kasvoi alkuvuonna 12,3 prosenttia. Helsinki–Pietari-välin matkustajamäärä kasvoi peräti 17,5 prosenttia.

Tavaraliikenteessä kuljetusmäärät ovat laskeneet sekä kotimaan että kansainvälisissä kuljetuksissa lähes kaikissa kuljetettavissa tuoteryhmissä. Kasvu jäi 0,5 prosenttiin edellisvuoteen verrattuna.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat