Mainos

VR myy it-yhtiönsä Novo Groupille

Tietotekniikan ulkoistamisvirtaus jatkuu. Nyt VR-Yhtymä myy tietojenkäsittelystään vastanneen IT Solicom Oy:n kokonaan Novo Groupille. Liki 120 henkeä siirtyy VR:n palveluksesta pörssiyhtiö Novon leipiin.

Helsingin asemahallissa myytävien matkalippujen tietojenkäsittelystä vastaa jatkossa it-palvelutalo Novo. VR-Yhtymä myy tietotekniikastaan vastanneen IT Solicom yhtiönsä kokonaan Novolle. Peruste on tämän hetken muotivirtaus: ulkoistaminen.

- Nykyisinhän kaikkien firmojen täytyy keskittyä ydinosaamiseensa ja ydinbisneksiinsä. Ja VR:n ydinbisneshän on tietysti rautatieliikenne, perustelee VR-Yhtymä varatoimitusjohtaja Veikko Vaikkinen.

VR yhtiöitti tietotekniikkansa jo seitsemän vuotta sitten. Yhteisyhtiö on vastannut VR:n keskitetystä tietojenkäsittelystä. Se on pitänyt kuljetusten pyörät ja lippuruletin pyörimässä. Nyt Solicom siirtyy entisen vähemmistöosakkaan Novon täyteen omistukseen. Toistasataa työntekijää siirtyy VR:ltä, väkeänsä kesällä lomauttavan pörssiyhtiö Novon palvelukseen.

Solicomin väen töitä takaa jatkossa osaltaan se, että yli 90 prosenttia liikevaihdosta on tullut nimenomaan VR:ltä. Yhtiö on yrittänyt laventaa asiakaskuntaansa VR:n ulkopuolelle heikolla menestyksellä. Tulevaisuus Novon tyttärenä voi olla aiempaa tiukempaa. VR voi nyt kilpailuttaa it-palveluitaan.

Yrityskauppa edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

(MTV3)

(Talousuutiset 05.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.