Mainos

VR muuttaa junat linja-autoiksi rantaradalla

VR aikoo korvata junia linja-autoilla tänä syksynä lokakuun ja marraskuun aikana Turun ja Karjaan välillä. Linja-autoihin siirtyminen johtuu ratatöistä rantaradalla.

Helsingin ja Karjaan välillä junat kulkevat VR:n mukaan ratatöiden aikana normaalisti muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Ratatöistä vastaa Liikennevirasto.

Ensimmäiset junat korvataan linja-autoilla jo tulevana lauantaina 1. lokakuuta. Silloin yhdeksän junavuoroa Karjaan ja Turun sekä Turun sataman välillä korvataan busseilla. Joidenkin junavuorojen muuttaminen linja-autovuoroiksi kestää lähes marraskuun loppuun asti.

Junia korvaavat linja-autot pysähtyvät väliasemilla. Ratatöiden aikana joissakin junissa käytetään tavallisesta poikkeavaa kalustoa. VR kertoo myös. että korjaustöiden aikana jokaiselle Karjaan ja Turun välillä perutulle junayhteydelle on vaihtoehtona suora linja-autoyhteys Helsingin ja Turun välillä. Nämä linja-autot pysähtyvät väliasemista ainoastaan Turun päässä Kupittaalla.

Linja-autokuljetukset lähtevät rautatieasemilta, ja niiden lähtöpaikat on merkitty opastein. Matka-ajat voivat VR:n mukaan pidentyä ja jatkoyhteydet poiketa normaalista. Mukaan voi ottaa vain käsimatkatavaraa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.