Mainos

VR lupaa: Junaliikenne normalisoituu aamupäivään mennessä

VR:n mukaan junaliikenne saadaan sujumaan normaalisti huomiseen aamupäivään mennessä.

- Meillä on vielä huomenaamulla kuuden ja yhdeksän välillä erityisjärjestelyjä pääradan liikenteessä. Me joudutaan vielä yhdeksään asti liikennöimään N-tunnuksilla kolme junaa tunnissa. Sitten yhdeksän jälkeen, aamupäivän aikana meidän liikenne palautuu täysin normaaliksi myös pääradan osalta. Kyllä mä nyt väittäisin, että meillä on täysin normaali liikenne viimeistään puolenpäivän aikaan. Iltapäivällä pääsee ilman muuta normaalisti kotiin, että sillon on kaikki reilassa, lupaa VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala.

VR:n mukaan junien määrää ei pystytä lisäämään Helsingin bussilakon takia.

Junaliikenteen poikkeusjärjestelyt ovat tänäänkin haitanneet liikennettä.Muutokset ovat koskeneet Helsingissä sekä kaukoliikennettä että lähiliikennettä pääradalla ja oikoradalla.

- Kokonaisuudessaan junaliikenne sujuu tänään paremmin kuin eilen, mutta joudumme toimimaan eilisiltapäivän tarjontakuviolla, kertoo VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala.

- Tämä päivä mennään rajoitetulla tarjonnalla pääradan osalta. Riihimäen suunnan lähijunat sekä oikoradan Z-junat lähtevät Pasilasta ja tulevat Pasilaan.

Pääkaupunkisedulla useimmat kaukojunat lähtevät Helsingin asemalta, mutta pääosa saapuvista kaukojunista jää Tikkurilaan. Lisäksi Helsingistä pohjoiseen lähtevät kaukojunat myöhästelevät.

Rantaradalla ja Vantaankosken radalla sen sijaan liikennöidään normaalisti.

Helsingin ratapihalla maanantaina sattuneen onnettomuuden raivaus- ja korjaustyöt kestävät ainakin huomisaamuun.

- Sähköradan korjaustyöt ovat edelleen meneillään. Se on niin laaja korjaustyö, että se edelleen on pitänyt laitureita pois käytöstä. Aikataulu varmistuu tänään tarkemmin, Haapala kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.