Mainos

VR lopettaa Turun ja Kuopion konepajat

VR Osakeyhtiö lopettaa konepajatoiminnot Turussa ja Kuopiossa vuonna 2003. Syynä ovat perinteisen konepajatyön väheneminen ja työn luonteen muuttuminen, kun uusi rautatiekalusto tarvitsee kunnossapitoa vanhempaa vähemmän. VR Osakeyhtiö ilmoitti päätöksestään tänään illalla.

Hallintoneuvoston päätös konepajatoiminnan lakkauttamisesta kahdella paikkakunnalla oli yksimielinen. Käytännössä konepajatoimintojen lopettaminen tarkoittaa sitä, että Turun konepajan 220 ja Kuopion konepajan 90 työntekijää menettävät työnsä näillä pajoilla. Turussa jatkaa kuitenkin 90 henkeä työllistävä varikko.

VR:ltä vakuutetaan, että siirtymäkauden aikana pyritään noudattamaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja yt-menettelyissä sovittuja periaatteita.
-Pyrimme siihen, että koko prosessi voitaisiin hoitaa niin, että irtisanomisilta vältyttäisiin, tekninen johtaja Ilkka Pusa VR Osakeyhtiöstä sanoo. Pusan mukaan on kuitenkin liian aikaista sanoa, mihin tehtäviin ja mille paikkakunnille Turun ja Kuopion konepajojen työntekijät voitaisiin sijoittaa.
-Sitä on aika vaikea tässä vaiheessa sanoa, kun suunnitelmia ei ole vielä tehty. Niitä voidaan ruveta tekemään täydellä teholla nyt, kun päätökset ovat syntyneet. Eläkkeelle jääminenhän on yksi niitä keinoja, joita ihmiset tulevat varmasti käyttämään, Pusa muotoilee.

Vuoden 2003 jälkeen Turkuun jää varikko. Kuopion toiminnot siirretään Pieksämäen konepajalle ja muihin yksiköihin.
-Toiminnot siirtyvät tietysti nyt jäljelle jääviin konepajoihin Hyvinkäälle ja Pieksämäelle. Pieksämäellä näyttäisi työmäärä sen vuoksi hieman lisääntyvän, Pusa sanoo. Kunnossapitoverkostoon kuuluvat lisäksi varikot Helsingissä, Kouvolassa, Oulussa, Tampereella ja Joensuussa.

VR-konserniin kuuluva VR Osakeyhtiö aikoo lähivuosina vähentää teknisen osastonsa lähes 2300 työpaikasta 600 työpaikkaa. VR:n mukaan tämä tapahtuu pääasiassa ns. luonnollisen poistuman kautta. Myös uudelleenkoulutus ja sisäiset henkilösiirrot tulevat kyseeseen, VR ilmoittaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.