Mainos

VR:lle ennätysmäärä valituksia

VR:n mukaan korvausta voi saada, jos siitä on esiintynyt asiakkaalle haittaa, josta on esittää todiste.

VR:ltä on haettu tänä vuonna ennätyspaljon korvauksia. Yleisin syy korvausten hakemiseen on junien myöhästely. Korvaussummat vaihtelevat muutamasta eurosta joihinkin kymmeniin euroihin.

VR:lle tulleiden korvaushakemusten määrä on kasvanut tänä vuonna roimasti. Viime vuonna hakemuksia tuli yhteensä kolmisen tuhatta. Tämän vuoden tammi-heinäkuussa hakemuksia on tulvinut 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Korvaushakemusten määrä on VR:lle epämiellyttävä asia, josta ei haluta antaa tarkkoja lukuja.

- Viime talvenahan oli pari hankalaa kuukautta. Tammi-helmikuussa oli ongelmia täsmällisyyden kanssa ja silloin korvausvaatimuksia tuli normaalia enemmän. Kesäkuussa oli pari liikennehäiriötä, VR:n kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen kertoo MTV3:n uutisille.

Yleisin syy hyvityksen hakemiseen on junien myöhästely. Reilu puolet hakijoista saa korvauksia. Tavallisen viivästelyn takia hyvitystä on kuitenkin turha hakea.

- Korvausta voi saada, jos siitä on esiintynyt asiakkaalle haittaa, josta on esittää todiste. Kuitit pitää olla. Pelkästä mielipahasta korvausta ei makseta, Vanhanen sanoo

VR:n korvaukset vaihtelevat alennuskupongista muutamiin kymmeniin euroihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.