Mainos

VR laskee huippunopeuksia

VR laskee perinteisten matkustajajunien huippunopeuksia 130 kilometriin tunnissa kesäkuun alussa. Tällä hetkellä enimmäisnopeus on 140 kilometriä tunnissa. Nopeuksia lasketaan turvallisuusyistä. Muutos pidentää kaukojunien matka-aikaa enimmillään parikymmentä minuuttia.

Nopeuksien alennus ei koske intercity-junia eikä Pendolinoja, jotka on varustettu uudella jarrutekniikalla. Sinisten pikajunien nopeuksia lasketaan nyt jo toisen kerran puolen vuoden sisällä turvallisuussyistä.

- Tällä muutoksella tähdätään siihen, että tarvittaessa junien jarrutusmatka on aikaisempaa selvästi lyhyempi niissä tilanteissa, joissa jarrutusmatka on kriittinen, kertoo turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen VR:ltä.

VR hidasti viime syksynä ensimmäisten kaukojunien nopeutta ja nyt uuteen vauhtiin pakotetaan kaikki loput. Matkustajille muutos merkitsee pidentyviä matka-aikoja. Suurimmillaan nämä vaikutukset ovat kuitenkin noin 15 minuutin luokkaa, sanoo Potiainen. Entisiin huippunopeuksiin siniset kaukojunat palaavat jarruremontin jälkeen ehkä vuonna 2001.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.