VR laskee huippunopeuksia

VR laskee perinteisten matkustajajunien huippunopeuksia 130 kilometriin tunnissa kesäkuun alussa. Tällä hetkellä enimmäisnopeus on 140 kilometriä tunnissa. Nopeuksia lasketaan turvallisuusyistä. Muutos pidentää kaukojunien matka-aikaa enimmillään parikymmentä minuuttia.

Nopeuksien alennus ei koske intercity-junia eikä Pendolinoja, jotka on varustettu uudella jarrutekniikalla. Sinisten pikajunien nopeuksia lasketaan nyt jo toisen kerran puolen vuoden sisällä turvallisuussyistä.

- Tällä muutoksella tähdätään siihen, että tarvittaessa junien jarrutusmatka on aikaisempaa selvästi lyhyempi niissä tilanteissa, joissa jarrutusmatka on kriittinen, kertoo turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen VR:ltä.

VR hidasti viime syksynä ensimmäisten kaukojunien nopeutta ja nyt uuteen vauhtiin pakotetaan kaikki loput. Matkustajille muutos merkitsee pidentyviä matka-aikoja. Suurimmillaan nämä vaikutukset ovat kuitenkin noin 15 minuutin luokkaa, sanoo Potiainen. Entisiin huippunopeuksiin siniset kaukojunat palaavat jarruremontin jälkeen ehkä vuonna 2001.
(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat