Mainos

VR: Korvausten hakijat laiskistuneet

VR lupaa maksaa korvaukset tämän talven kaukojunien myöhästymisistä kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä. Nopeimmillaan rahat saapuvat matkustajan tilille muutamassa päivässä, lupaa yhtiön kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen.

Viime talven korvausten maksu venyi pahimmillaan pitkälle kesään. Nyt palvelulupaus hyvityksestä 30 päivän sisällä on pitänyt.

Rönkkösen mukaan kuluvan talven myöhästymisistä on haettu korvauksia huomattavasti vähemmän kuin viime talven ongelmista. Näin on siitä huolimatta, että nyt myöhästelytilastot ovat hieman vuoden takaisia synkemmät.

VR:n omien tilastojen mukaan junat kuitenkin myöhästelivät viime joulu- ja marraskuussa enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2009. Tämän vuoden tammi- ja helmikuun myöhästymistilastot julkaistaan vasta ensi kuussa. Suunnittelupäällikkö Herbert Mannerströmin mukaan tämän vuoden alun luvut ovat suunnilleen yhtä synkät kuin viime vuodenkin.

VR:n mukaan viime viikon pakkasista johtuneet myöhästelyt kaukoliikenteessä eivät ole juuri näkyneet piikkinä korvaushakemusten määrässä.

- Asiakkaat eivät myöskään välttämättä hae korvausta heti samana päivänä, jolloin juna on myöhässä, muistuttaa johtaja Rönkkönen.

Korvauksia voi hakea taksimatkoistakin

VR ei paljasta, miten paljon korvausvaatimuksia sille tulee myöhästymisistä.

- Tuskin mikään suomalaisyritys tällaisia tietoja kertoo, sanoo Rönkkönen.

Rönkkösen mukaan suurin osa matkustajista hakee pelkästään junalipun hinnasta saatavaa hyvitystä, johon toissa vuoden lopussa voimaan tullut EU-asetus velvoittaa. Osa hakee korvauksia myös myöhästymisen aiheuttamista kuluista, kuten taksimatkoista.

Rönkkösen mukaan matkustajat ovat melko tietoisia oikeuksistaan.

- Tietoja on saatavilla aika hyvin nettisivuillamme. Ehkä jatkossa pitäisi olla vielä aktiivisempi asiakkaan suuntaan.

VR kiistelee yhä Kuluttajaviraston kanssa siitä, miten pääkaupunkiseudun lähiliikenteen myöhästelyjä tulisi korvata. Rönkkönen ei kuitenkaan halua kommentoida keskeneräistä asiaa.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.