Mainos

VR kiistää väitteet laittomasta henkilörekisteristä

VR kiistää vuotosivuston väitteet laittoman henkilörekisterin keräämisestä.

VR:n salaisuuksien julkiseksi vuotosivustoksi itseään nimittävän VRLeaks-sivuston mukaan VR-Yhtymä Oy:n turvallisuusyksikkö olisi kerännyt laittoman henkilörekisterin sadoista ihmisistä. VRLeaks on tehnyt väitetystä rekisteristä tutkintapyynnön keskusrikospoliisille.

Sivusto väittää, että VR on kerännyt rekisteriin tietoja VR-Yhtymä Oy:n tai sen tytäryhtiöiden työntekijöistä, osalla väitettyyn rekisteriin päätyneistä ei kuitenkaan olisi mitään tekemistä VR:n kanssa.

VRLeaksin mukaan rekisteriin on kerätty ihmisistä valokuvat, nimet, puhelinnumerot ja kotiosoitteet. Sivuston mukaan VR:n turvallisuusyksikkö olisi tehnyt näistä henkilöistä lisäksi sisäisen turvallisuusanalyysin.

VR kiistää sivuston väitteet

VR:n turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiainen on tietoinen tutkintapyynnöstä.

— Kaikki väitteet (VRLeaks-sivustolta) koskien laittomia henkilörekistereitä ovat täysin perättömiä. Jos tällaisia väitteitä julkistetaan, toivon, että poliisi selvittää asian mahdollisimman pian, Poutiainen sanoo MTV3 Uutisille.

Poutiaisen mukaan yhtiön turvallisuusyksikön tehtävä on taata junien turvallinen kulkeminen. Järjestysturvallisuus on yhtiössä ulkoistettu vartiointiliikkeelle ja varsinaiset rikosasiat viedään poliisin selvitettäväksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.