Mainos

VR: Junista löytyy tekohampaita ja valtiosalaisuuksia

"Jos kuitenkin jostakin syystä haluatte välttämättä jättää tavaroitanne junaan, niitä voi kysellä löytötavaratoimistosta", kuulutti erään VR:n lähijunan konduktööri viime viikolla.

Harva matkustaja tuskin haluaa jättää junaan tarkoituksellisesti henkilökohtaisia tavaroitaan. Viime aikoina VR:n junissa on kuitenkin muistuteltu matkustajia keräämään matkan päätteeksi mukaan omat kimpsut ja kampsut.

VR kaukoliikenteen liikennepalvelupäällikkö Jouko Uppman sanoo, ettei VR ole viritellyt mitään erityistä kampanjaa kuulutusten suhteen. Tarkoituksena on ollut vain lisätä junissa asiakaspalvelua.

– Tähän aikaan vuodesta juniin jää paljon pipoja, hansikkaita ja sateenvarjoja. Näistä konduktöörit nyt muistuttelevat, kertoo Uppman. – Kuulutamme löytötavaroiden lisäksi myös monista muistakin asioista.

Kymmeniä tuhansia juniin jääneitä tavaroita

Vuosittain VR:n juniin jää matkustajilta lähes 40 000 tavaraa. Arvokkaita, yli 20 euron arvoisia, tavaroita löytyy junista kuukausittain noin 1 500 kappaletta. Lisäksi melkein saman verran jää halvempia tavaroita, kuten pipoja, käsineitä ja sateenvarjoja.

Liikennepalvelupäällikkö Jouko Uppmanin mukaan nykyisin on tavallista, että junista löytyy kännyköitä ja kannettavia tietokoneita.

- Aina tulee myös mieleen tekohampaat ja joskus olen kuullut jopa, että ihan ministeriötasolta on unohtunut papereita, joissa on valtiosalaisuuksia, Uppman kummastelee. - Myös passeja on jäänyt juniin ja niitä on sitten kyselty juuri ennen lennon lähtöä.

Löytötavarat työllistävät jonkin verran junahenkilökuntaa: konduktöörit ja siivoojat toimittavat omistajan hukkaamia tavaroita Suomen löytötavarapalveluun.

Jouko Uppman kehottaakin tavaroitaan hukanneita henkilöitä ottamaan suoraan yhteys Suomen Löytötavarapalveluun, jonne VR toimittaa kaikki junista löytämänsä isännättömät tai emännättömät esineet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.