Mainos

VR: Junavarkaat "merkitsevät" uhrin jo asemalla

Junissa ja muissa joukkoliikennevälineissä matkustajilta on varastettu lompakoita, matkapuhelimia ja kannettavia tietokoneita. Matkustajia täynnä olevat junat ovat houkuttelevia kohteita varkaille.

– Ahtaissa tiloissa on helppo aiheuttaa pientä hämminkiä, mikä mahdollistaa anastustilanteen. Erityisesti kesäaikana liikkuu paljon ulkomaalaisia turisteja, joilla saattaa olla satunnaisesti suuri määrä valuuttaa. Matkustusasiakirjoja ja passeja varkaat käyttävät myös hyväksi, sanoo VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkö Teemu Väänänen.

Näpistykset painottuvat Etelä-Suomeen, Vantaan ja Helsingin alueelle. Yleensä näpistyksen kohteeksi joutuneen omaisuus on merkitty jo aseman lähistöllä.

– Uhrin lompakko merkitään esimerkiksi pankkiautomaatilla tai matkalipun ostamisen yhteydessä. Häiriötilanne aiheutetaan matkalla junaan tai junassa, jolloin merkitty omaisuus viedään.

Väänänen muistuttaa, ettei ilmiö ole uusi vaan saman ongelman kanssa painiskelevat myös muut maat Euroopassa. Omasta omaisuudesta on hyvä pitää matkalle lähtiessä huolta. Väänänen suosittelee maalaisjärjen käyttöä.

- Yleinen valppaus on tärkeää. Kannattaa pitää tärkeät tavarat lähettyvillä eikä jättää missään vaiheessa matkatavaroita valvomatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.