Mainos

VR: Junat kulkevat työnseisauksesta huolimatta

Junaliikenne on kulkenut toistaiseksi normaalisti työnseisauksesta huolimatta, kertoo VR. Sähkötyöntekijöiden mielenilmaus on alkanut aamulla.

Turva- ja sähkölaiteasentajia edustavan ammattiosaston mukaan noin 270 työntekijää on jäänyt pois töistä. VR:n mukaan ainoastaan noin 40 sähkölaitteista vastaavaa työntekijää olisi osallistunut työnseisaukseen. Asentajat huolehtivat muun muassa ajolankojen korjaamisesta.

VR:n mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että junaliikenne pystytään hoitamaan tavalliseen tapaan tänään ja huomennakin. VR pitää työtaistelua laittomana. Myös Rautatieläisten Liitto on kehottanut työntekijöitä luopumaan mielenilmauksesta.

Asentajia edustavan ammattiosaston puheenjohtajan Jukka Parviaisen mukaan kiistassa on kyse muun muassa siitä, että luottamusmiehien valintaan ei voi vaikuttaa.

Työnseisauksen kestosta ei ole vielä tietoa. Parviainen arvioi seisauksen vaikuttavan myös juhannuksen paluuliikenteeseen, ellei neuvottelupöytään päästä pian.

VR:n mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että junaliikenne pystytään hoitamaan tänään ja huomennakin tavalliseen tapaan. VR:n matkustajaliikennejohtaja Antti Jaatisen mukaan mukaan turva- ja sähköasentajia ei ole jäänyt pois töistä mielenilmauksen vuoksi kuin noin 40.

VR pitää työtaistelua laittomana. Myös Rautatieläisten Liitto on kehottanut työntekijöitä luopumaan mielenilmauksesta.

VR pyytää matkustajia varmistamaan tilanteen ennen matkaan lähtöä nettisivuilta. Puhelinpalvelussa saattaa olla ruuhkaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.