Mainos

VR hidastamassa junien kulkua

Matka-aikoja aiotaan pidentää joulukuussa muun muassa Helsingin ja Tampereen sekä Seinäjoen ja Oulun välillä.

VR aikoo väljentää junaliikenteen aikatauluja joulukuussa. Ratahallintokeskuksen mukaan matka-aikoja pidennetään junien runsaan myöhästelyn takia.

Matka-aikojen pidennyksiä useilla minuuteilla kaavaillaan ainakin rataosuuksille Seinäjoki-Oulu, Iisalmi-Oulu sekä Pendolino-junille välillä Helsinki-Tampere.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) pyysi syyskuun puoliväliin mennessä VR:ltä ja Ratahallintokeskukselta selvitystä raideliikenteen viimekesäisistä ongelmista. Ministeri ei kuitenkaan ollut tyytyväinen selvitykseen, vaan vaati VR:ltä ja Ratahallintokeskukselta erityistä ohjelmaa toiminnan parantamiseksi.

- Tämä on yksi reagointi myöhässä oloihin. Nyt suunnittelun osalta tällaisilla keinoilla pyritään lisäämään aikataulussa pysymisen varmuutta, kuvaili liikenteenhallintayksikön päällikkö Miika Mäkitalo Ratahallintokeskuksesta.

Junaliikenteen ongelmat

Mäkitalo korostaa, että aikataulujen muutoksilla pyritään sekä varautumaan tuleviin ratatöihin että saamaan liikenteeseen lisää täsmällisyyttä.

Vehviläinen pitää VR:n kaavailemia muutoksia aikatauluihin myönteisenä asiana.

Vehviläisen mukaan on hyvä, että aikataulujen luotettavuutta yritetään parantaa, vaikka matka-aikoja jouduttaisiin pidentämään. Ministeri kertoo odottavansa VR:ltä ja Ratahallintokeskukselta vielä parannuksia ennen kaikkea tiedottamiseen matkustajille.

Vastuuta sysätään Ratahallintokeskukselle

VR vahvistaa, että kaukojunien aikataulut muuttuvat joulukuun 9. päivä. Seinäjoen ja Oulun välillä matka-aika pitenee jopa 15 minuuttia. Muutos hidastuttaa matkustamista jonkin verran myös rataosuudella Oulu-Rovaniemi.

Iisalmen ja Oulun välillä matka-aika pitenee hieman. Lisäksi Tampereen ja Helsingin välillä Pendolino-junilla reissun kestoon tulee kolmen minuutin lisäys.

VR:n viestintäjohtaja Martti Mäkinen sanoo kuitenkin, että kuukauden kuluttua ollaan paljon viisaampia.

VR on korostanut rataverkon ongelmia sen jälkeen kun ministeri Vehviläinen oli tyrmännyt selvityksen. Vastuuta sysätään edelleen Ratahallintokeskukselle, koska sen pitäisi pystyä minimoimaan rataverkon häiriöt.

- Suurin osa ongelmista on johtunut rataverkosta. Kesän aikana kävi niin, että infrastruktuurista aiheutuneiden ongelmien osuus nousi puoleen, Mäkinen huomautti.

- Emme halua mennä kenenkään selän taakse, mutta haluamme tietysti, että faktat tulevat oikein, hän selvitti.

Ratahallintokeskuksesta asiaa tarkastellaan täysin eri lasien läpi, koska Mäkitalo väistää heti syytökset.

- Se ei johdu rataverkon huonosta kunnosta. Tämä on ihan normaali toimenpide. Ratatöihin liittyen aikatauluihin vain varataan hieman ylimääräistä aikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.