VR: Harvennetut junavuorot aikataulussa, mutta sulatettavaa riittää

VR:n liikenteenohjausyksikön päällikön Mauno Haapalan mukaan junaliikenne on sujunut suhteellisen hyvin tänä aamuna.

- Lähinnä tänään rajoitteita on Helsingin ja pääkaupunkiseudun alueella, eli ruuhka-aikoina meillä ei ole ihan aikataulun mukainen liikenne. Mutta ne junat jotka kulkevat, kulkevat lähes täysin aikataulun mukaan, Haapala sanoo.

VR:n väki on ollut viikonlopun työllistettynä sekä junakaluston sulattamisen että rata-aurausten vuoksi.

- Etenkin lähiliikennekalustoa on jouduttu sulattamaan viikonloppuna, ja siitä johtuvat lähiliikenteen harvemmat junavuorot. Töitä jatketaan tänään ja huomenna, jotta keskiviikkona päästäisiin myös lähiliikenteessä ihan aikataulun mukaiseen vuoroväliin.

Yhden junayksikön sulattaminen vie lähes puoli vuorokautta. Lähijunayksiköitä on 130, ja Haapalan mukaan lähes jokainen joudutaan sulattamaan.

- Yleensä jotain pikkuvikaakin niihin on tullut, joten valitettavasti näihin aikaa kuluu.

Ratoja on myös aurattu ahkerasti.

- Näin massiivisia aurauksia on jouduttu tekemään viimeksi lumisena talvena 2007. Myös vaihteita puhdistetaan edelleen. Koko viikonlopun on ollut ylimääräistä väkeä töissä, Haapala kertoo.

Sää aikoo vaihteeksi suosia junaliikennettä

Sää näyttää kääntyvän vaihteeksi VR:n puolelle.

- Keliolosuhteet muuttuvat tämän päivän jälkeen suosiollisiksi: pakkasta on vähän, ja luntakaan ei ole lisää tulossa. Uskon vakaasti, että keskiviikosta lähtien on normaaliliikenne. Toki yksittäisiä myöhästymisiä voi lähi- ja kaukoliikenteessä olla, mutta ne ovat ihan arkipäivää, oli sitten kesä tai talvi.

Haapalan mukaan joitain kalustomuutoksia voi olla myös kaukoliikenteessä, eli esimerkiksi vaunut eivät ole välttämättä ihan samat kuin lipussa sanotaan.

(MTV3)

Lue myös:

Puhelinhaastattelussa liikennepäällikkö Mauno Haapala (Huomenta Suomi 11.1.2010)

Lue myös:

    Uusimmat