VR ei lämpene Länsi-Suomen Allegrolle

Suora junayhteys Tampereelta Pietariin ei ole toteutumassa lähivuosina. VR ei ole lämmennyt kauppakamarien esitykselle, jonka mukaan yksi neljästä Allegrosta siirrettäisiin liikennöimään Tampereelta.

Matkantekoon on silti luvassa parannusta. VR on lupaillut intercityjunaa Tampereelta Lahteen, josta voi hypätä Allegron kyytiin. Nykyisin Tampereelta tulevat joutuvat vaihtamaan joko Tikkurilassa tai Riihimäellä ja Lahdessa.

Kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen VR:ltä kertoo, että Tampereen ja Lahden välisen intercityjunan edellytyksenä on Riihimäelle rakennettava kolmioraide. Sen ansiosta junat voivat jatkaa Lahteen kulkusuuntaa vaihtamatta.

Jo vuosia roikkunut suunnitelma kolmioraiteesta on saatu liikennepoliittiseen selontekoon. Raiteen odotetaan toteutuvan tämän hallituskauden aikana.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Tommi Rasila vaatii intercity-yhteyksien toteuttamista jo ennen kolmioraidetta, joka ei hänen mukaansa ole välttämätön.

-Poikittais-Suomen yhteydet ovat ylipäätään huonoja. Kaikki pääsevät helposti Helsinkiin, mutta vaikkapa Vaasasta Lappeenrantaan on hankala mennä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat