Mainos

Voutilainen sai valitusluvan korkeimmalta oikeudelta

Merita-Nordbankenin nykyinen toimitusjohtaja Pertti Voutilainen on saanut korkeimmalta oikeudelta luvan valittaa Helsingin hovioikeuden viime elokuussa tekemästä päätöksestä.

Valitusluvan myöntämisestä tiedotti Merita-Nordbanken tänään. Helsingin hovioikeus katsoi vajaa vuosi sitten, että entisen Kansallis-Osake-Pankin pääjohtaja ja johtokunnan puheenjohtaja Pertti Voutilainen joutuisi uudestaan käräjille vastaamaan vuoden 1994 Kansallisannista nostetussa rikosjutussa.

Alioikeuden mukaan jutun kantajina olleet 83 yksityishenkilöä ja yritystä eivät voi esiintyä arvopaperimarkkinoita koskevassa rikosjutussa asianosaisina. Helsingin hovioikeus oli eri mieltä ja päätti palauttaa jutun käräjäoikeuteen pääjohtaja Voutilaisen osalta uudestaan käsiteltäväksi.

Syytteen mukaan Voutilainen oli pankin pääjohtajana ja johtokunnan puheenjohtajana tahallaan markkinoinut arvopapereita antamalla totuudenvastaista tietoa. Hänen kertomansa mukaan eräät suurosakkeenomistajat olisivat jo ennen annin alkamista sitoutuneet annin aikana merkitsemään yli puolet kahden miljardin annista, vaikka näin ei ollut tapahtunut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.