Mainos

Vorot veivät kymmeniä kiloja dynamiittia – räjähteitä käytetty jo kolmesti

Räjähdeainekontista anastetuilla dynamiitilla ja nalleilla on aiheutettu vaaratilanteita Joutsenossa ja Ruokolahdella.

Useita kymmeniä kiloja dynamiittiräjähdettä ja suuri määrä sähkönalleja vietiin Lappeenrannan Korvenkylässä sijaitsevalta työmaalta 21. toukokuuta. Räjähteiden anastuksen jälkeen poliisin tietoon on tullut ainakin kolme erillistä tapahtumaa, joissa on vahingoitettu omaisuutta räjäyttämällä.

Ensimmäinen tapaus sattui Joutsenon Roisontiellä 27. toukokuuta, kun metsikössä sijainnut lautarakenteinen taukotuparakennus tuhottiin voimakkaalla räjähdyksellä. Rakennus oli yksityisessä omistuksessa.

Toissayönä Ruokolahdella Käringintien ja Kivirannantien risteyksessä räjäytettiin liikennemerkki rikki. Vähän myöhemmin samana yönä Ruokolahden Virmutjoella tuhottiin räjäyttämällä tien turvakaide.

Poliisin mukaan räjähdysainetta on kaikissa tapauksissa käytetty siten, että siitä on ollut ilmeistä vaaraa myös ulkopuolisten ihmisten turvallisuudelle. Räjäytysten on syytä epäillä liittyvän Korvenkylän räjähdevarkauteen.

Etelä-Karjalan poliisi tutkii tapauksia varkautena, vahingontekoina, räjähderikoksina ja vaaran aiheuttamisina.

Etelä-Karjalan poliisi pyytää anastetuista räjähteistä tai niiden käyttämisistä tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä poliisilaitoksen palvelupäivystykseen numeroon 0718737000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.