Mainos

Vorot kauppaavat varastettuja korttitietoja netissä - röyhkeimmät jopa Facebookissa

Nettirikolliset käyvät laajaa mustan pörssin kauppaa internetissä, paljastuu tietoturvayhtiö PandaLabsin tänään julkaisemasta raportista.

Netissä kaupataan muun muassa varastettuja luottokorttitietoja kahden dollarin hintaan tai vuokrataan palvelimia roskapostittajille 15 dollarilla.

- Nettirikollisuus on vahvasti kasvussa. Nettirikolliset myös auttavat toinen toistaan pyrkimyksissä varastaa henkilökohtaisia tietoja, joilla on rahallista arvoa, Panda Labsista todetaan.

Tutkimuksissaan PandaLabs löysi netistä laajan verkon luottokortti- ja muita henkilökohtaisia tietoja kauppaavia rikollisia. Esimerkiksi rikolliseen kauppaan keskittyneitä nettikauppoja löytyi viitisenkymmentä. Kauppaa käytiin myös keskustelupalstoilla.

- Koska anonyymius on näissä kaupoissa tärkeää, monet myyjät pysyttelevät pienten piirien keskustelupalstoilla välttyäkseen huomiolta.

- Röyhkeimmät varkaat ovat kuitenkin perustaneet tilejä Facebookiin tai Twitteriin ja käyttävät näitä näyteikkunana kauppatavaroilleen.

Panda Labsin mukaan myös nettirikollisten kauppaamien tuotteiden valikoima on laajentunut.

Varastettujen kortti- ja tilitietojen lisäksi kauppatavaraksi kelpaavat muun muassa ihmisten tunnussanat, sisäänkirjautumistiedot ja väärennetyt luottokortit.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.