Mainos

Volvon johto vaihtuu

Volvo ilmoitti tänään yllättäen muutoksista yhtymän johdossa. Nykyinen pääjohtaja Sölen Gyll vetäytyy - seuraaja on Electroluxin pääjohtaja Leif Johansson. Volvolla on edessä suuria rakennemuutoksia: investointien painopiste on siirtymässä Ruotsin ulkopuolelle.

Sören Gyllistä tuli Volvon pääjohtaja myrskyisän valtataistelun jälkeen. Pehr Gyllenhammar oli kaatunut hankkeeseen yhdistää Volvo ja Renault, ja romuttuneen fuusion siivoustyö jäi Gyllin harteille.

Sen jälkeen Volvo on luopunut miltei kokonaan mm. lääke- ja elintarviketeollisuudestaan, ja keskittyy nyt käytännössä kuljetussektorille: tuotevalikoimaan kuuluvat henkilöautojen lisäksi kuorma- ja linja-autot, venemoottorit ja erilaiset työkoneet.

Gyllin piti vetäytyä vasta vuoden kuluttua. Hänen aikeensa ei siis ollut salaisuus, mutta ajankohdan varhaistaminen yllätti. Gyll perustelee lähtöään sillä, että Volvolla on edessään suuria muutoksia, jotka edellyttävät jatkuvuutta yhtiön johdossa. Millaisia muutoksia sitten on tulossa - siitä volvolaiset olivat vielä tänään melko vaiteliaita.

60 prosenttia Volvon investoinneista on Ruotsissa, mutta myynnistä vain 10 prosenttia. Asetelma ontuu, ja todennäköistä onkin, että tuotantoa kasvatetaan jatkossa varsinkin rikastuvissa Aasian maissa.

Myös Volvon ammattiosastoille ilmoitus henkilömuutoksista tuli yllätyksenä, mutta ne uskovat, että uusi johto ei ryhdy siirtämään työpaikkoja Ruotsista muualle.

Ruotsin näkyvimmän teollisuusjohtajan paikan saa nyt vain 45-vuotias Leif Johansson, Electroluxin nykyinen pääjohtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.