Mainos

Volvon irtisanomiset uhkaavat yli tuhatta suomalaista

Finanssikriisin ikäviltä seurauksilta ei ole vältytty myöskään Ruotsissa. Polttoaineen hinta, autojen kysynnän lasku ja yleinen epävarmuus ovat iskeneet täydellä voimallaan Ruotsin autoteollisuuteen. Teollisuuden lippulaiva Volvo ilmoitti viime viikolla leikkaavansa Ruotsissa 4000 työpaikkaa - niistä suurimman osan Göteborgissa.

Henkilöautoja valmistavan tehtaan työvoimasta yli tuhat on suomalaisia, jotka pelkäävät nyt työpaikkansa puolesta. Jotkut harkitsevat jopa muuttoa Suomeen, jossa työmarkkinatilanne on kuulopuheiden mukaan paljon parempi kuin Ruotsissa.

- Varmaan moni suunnittelee että lähteekö heti jos vain löytää uuden työpaikan. Mutta koska kyse on näin suurista luvuista niin sekään ei ole mikään helppo asia, toteaa Volvon pääluottamusmies Tarmo Ahonen.

Arvioita siitä, milloin autoteollisuden kriisi taas hellittää, ei uskalleta vielä esittää.

Monet Ruotsissa ovat kuitenkin sitä mieltä, että Volvon olisi täytynyt reagoida kriisiin aiemmin. Volvoa on kritisoitu muun muassa siitä, ettei se ole ryhtynyt tarpeeksi ajoissa suunnittelemaan ja valmistamaan vähän polttoainetta kuluttavia autoja.

Tehtaanjohtaja Lars Danielssonin mukaan asia on Volvolla tiedostettu.

- On tärkeää reagoida nyt. Pariisin automessuilla esittelimme kolme uutta mallia, joissa on pieni polttoaineenkulutus ja vähäiset päästöt, Danielsson toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.