Mainos

Volvon hallituksen puheenjohtaja erosi

Lars Ramqvistin ero astuu voimaan heti. Finn Johnsson hoitaa tehtäviä ainakin yhtiökokoukseen asti. Volvon tulos laski loppuvuonna.

Ruotsalaisen Volvon hallituksen puheenjohtaja Lars Ramqvist jättää paikkansa yhtiön hallituksessa, yhtiö ilmoitti tänään tulosjulkaisunsa yhteydessä. Ramqvistin ero astuu voimaan heti. Hänen seuraajakseen yhtiökokoukseen asti hallitus on valinnut Finn Johnssonin. Volvon nimityskomitea esittää Johnssonin jatkavan myös yhtiökokouksen jälkeen.

Nimityskomitea on tiedottanut Ramqvistille, että osa Volvon ruotsalaisista osakkeenomistajista ei enää luota Ramqvistiin yhtiön hallituksen puheenjohtajana, Ramqvist kertoo julkaisemassaan tiedotteessa. Ramqvistia on viime aikoina arvosteltu lähinnä hänen aiemmasta toiminnastaan vakuutusyhtiö Skandian hallituksen puheenjohtajana. Muun muassa joulukuussa julkaistu asianajaja Otto Rydbeckin Skandia-selvitys ryöpytti Ramqvistia.

Tulos odotettua pienempi

Volvon neljännen vuosineljänneksen tulos rahoituserien jälkeen oli odotettua pienempi, noin 1,6 miljardia kruunua, kun analyytikot odottivat tuloksen olevan keskimäärin 1,9 miljardia kruunua. Tuloksessa on mukana 352 miljoonan kruunun kertaluonteinen erä.

Volvon osake lähti uutisten jälkeen reippaaseen laskuun Tukholman pörssissä.

Volvo ilmoitti tänään myös neuvottelevansa useiden mahdollisten ostajien kanssa Scania-osakkeidensa myynnistä. Volvon tiedotteen mukaan yhtiö omistaa kilpailijastaan Scaniasta 91 miljoonaa osaketta, joka on noin 30 prosenttia äänivallasta ja noin 45 prosenttia osakepääomasta.

EU:n komissio vaatii Volvoa myymään Scania-osakkeet. Volvo on pyytänyt komissiolta lisäaikaa osakkeiden myymiselle. Jos osakkeet eivät mene kaupaksi tai komissio ei suostu pyyntöön, Volvo kertoo aikovansa perustaa uuden yhtiön hallinnoimaan omistamiaan Scanian A-osakkeita. B-osakkeet on tarkoitus myydä markkinoilla.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja