Mainos

Volvo oikeuteen Ranskassa

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo on haastettu oikeuteen Ranskassa väitetyn jarruvian takia.

Volvoja törmäystestataan

Volvoa syytetään jarruviasta, joka aiheutti kuolonkolarin vuonna 1999. Volvon automaattivaihteista 850 TDI-mallia ajanut kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja ajoi kolmen lapsen päälle. Auton kuljettajan mielestä jarrut eivät toimineet.

Hänen asianajajansa sanoo, että asiantuntijatutkimus osoitti vikaa jarruissa. Le Parisien -lehden mukaan asiantuntijatutkimus osoitti, että Volvo on ainakin neljä vuotta sitten tiennyt virheestä, joka koskee noin 180 000:tta ympäri maailmaa myytyä autoa.

Volvon tiedottaja Ingmar Hesslefors kiistää vian.
-Jos niin monissa autoissa olisi ollut jarruvika, olisimme pyytäneet myydyt autot takaisin, sanoo Hesslefors.

Lehden mukaan Volvo ei kuitenkaan vetänyt autoja markkinoilta, vaan yritti toimia salaa ja korjata vian, kun autoja tuotiin huoltoon. Asiasta ei mainittu huoltolaskuissa. Onnettomuusauto oli huollettu tammikuussa 1998. Le Parisienin mukaan huolto-ohjeet olivat kuitenkin niin puutteelliset, että korjaustoimenpide tehtiin väärin.

Volvon edustaja kiistää tämänkin väitteen. Hän sanoo kommentoivansa asiaa tarkemmin, kun Volvo saa oikeudenkäyntiasiakirjat haltuunsa. Oikeudenkäynti pidetään Itä-Ranskassa sijaitsevassa Savernessa 15. ja 31. toukokuuta.
(MTV3-STT-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.