Mainos

Volvo julkisti autoihinsa Ritari Ässää muistuttavan skannausjärjestelmän

Uusien teknologisten keksintöjen myötä autot ovat saamassa 1980-luvun Ritari Ässä -hittisarjasta tuttuja ominaisuuksia.

Volvo on julkistanut pyöräilijöitä tunnistavan automaattisen jarrutusjärjestelmän Geneven autonäyttelyssä. Kyseessä on kehittyneempi versio nykyisestä jalankulkijoita tunnistavasta jarrutusjärjestelmästä.

Kehittyneemmän sovelluksen ansiosta Volvo kertoo järjestelmänsä prosessoivan tunnistustietoja aiempaa rivakammin ja kykenee näin reagoimaan pyöräilijöihin.

Volvo kertoo tiedotteessaan, että onnettomuustilastojen mukaan Euroopassa joka toinen surmansa saanut pyöräilijä on törmännyt auton kanssa.

Volvon järjestelmään kuuluu kamera ja tutka. Tutka on sijoitettu etusäleikön taakse, ja kamera on integroitu tuulilasin taustapeilin yhteyteen.

Tutka skannaa auton edessä olevaa aluetta määritelläkseen kohteiden etäisyyksiä. Korkearesoluutioinen kamera puolestaan tunnistaa, millaisista kohteista on kyse. Järjestelmän keskusyksikkö tarkkailee ja arvioi jatkuvasti liikennetilannetta.

Jos pyöräilijä yllättäen kääntyy takanaan tulevan auton eteen, niin auto tulkitsee onnettomuusvaaran ja jarruttaa tarvittaessa täydellä teholla estääkseen törmäyksen.

Uusi jarrujärjestelmä tulee saataville Volvon V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 ja S80 -malleihin toukokuusta lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.