Mainos

Volvo ja VW kiistävät fuusiotiedon

Ruotsalainen Volvo ja saksalainen Volkswagen (VW) neuvottelevat yhteistyöstä, mutta eivät yhdistymisestä, sanoi Volvon edustaja tänään.

The Wall Street Journal -lehti kertoi tänään, että Volvo ja VW käyvät alustavia yhteistyöneuvotteluja, jotka saattavat johtaa näiden kahden autoyhtymän fuusioon. Yhtiöiden pääjohtajat Leif Johansson ja Ferdinand Piech olivat tavanneet kaikessa hiljaisuudessa Göteborgissa viime perjantaina, lehti kertoi.

Volvon lehdistöpäällikkö Mats Edenborg vahvisti tänään Göteborgissa tiedot Johanssonin ja Piechin tapaamisesta. Muutoin lehdistöpäällikkö ei suostunut kommentoimaan asiaa. Volkswagenin lehdistöedustaja ei halunnut sen enempää kiistää kuin vahvistaakaan lehtitietoja.

Volvon Saksassa oleva lehdistöedustaja Gabriele Fink sanoi Kölnissä, että Volvo ei pyri fuusioon Volkswagenin kanssa. Yhtiöiden neuvotteluissa on käsitelty keskinäistä yhteistyötä. Huhut ja lehtitiedot antoivat Volvon B-osakkeille 15,5 kruunun nosteen 251 kruunuun Tukholman pörssissä heti ensimmäisen tunnin kuluttua kaupankäynnin aloittamisesta.

Volkswagenin on arveltu olevan kiinnostunut ennen muuta Volvon kuorma-autotuotannosta. Volkswagen on aiemmin käynyt neuvotteluja ruotsalaisen kuorma-auton valmistajan Scanian ja saksalaisen MAN-yhtiön kanssa.

Volvo ja ranskalainen Renault sopivat fuusiosta syksyllä 1993, mutta joulukuussa fuusion ilmoitettiin raukeavan osakkeenomistajien vastustuksen vuoksi. Fuusion peruuntuminen johti Volvon silloisen pääjohtajan Pehr Gyllenhammarin eroon.

(STT-DPA-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.