Mainos

Volter Kilpi esittäytyy jälleen Kustavin kesässä

Viime kesänä vankan jalansijan kulttuuritapahtumien kirjossa saanut Volter Kilpi -kirjallisuusviikko järjestetään jälleen Kustavissa. Kustavilaiskirjailijan maisemissa vietettävä viikko laajenee nyt muidenkin samasta merellisestä tematiikasta kirjoittavien kirjailijoiden tuotoksiin. Paitsi korkeatasoisia luentoja, Kustavissa on tarjolla myös retkiä, näyttelyitä ja teatteria.

Yövieraat-ryhmä on valinnut ohjelmistoonsa muun muassa Aleksis Kiven Kihlauksen, sillä Kivi oli 126 vuotta sitten syntyneen Kilven suuri esikuva. Myös Kilven omia tekstejä tuodaan näyttämölle, ja projektisihteeri Hanna Nurmisen mukaan dramatisoinnit ovatkin helppo tie päästä sisälle Kilven toisinaan vaikeasti avautuviin teksteihin. Uutuutena, viime kesältä saadun palautteen innoittamana tapahtumassa järjestetään tänä vuonna klubi-iltoja, joissa Kilpi-faneilla on mahdollisuus keskustella saamistaan kokemuksista.

Saaristokulttuurin sanansaattaja

Noin 3000 kävijää viime kesänä keränneellä Volter Kilpi -kirjallisuusviikolla on tuhannen asukkaan Kustaville tärkeä saaristokulttuuri-imagoa lisäävä vaikutus. Kulttuurisen arvon ohella tavoitteena on saaristoelämän tukeminen. Tapahtuma on osa laajempaa kehittämishanketta ja siinä on mukana monia yhteistyökumppaneita kuten Turun yliopisto.

-On tärkeää tunnistaa saaristoluonnosta ja -kulttuurista ne piirteet, joiden avulla saaristo voi selviytyä. Tässä on huomioitu myös kestävä kehitys, kulttuurihistoriaa opettava Totti Tuhkanen toteaa. Volter Kilven ystäviä on Kustavissa jo vuosia koottu yhteen. Toimintaa ei haluttu päättää viimekesäiseen kirjailijan syntymäjuhlavuoteen, varsinkaan kun rahoitus järjestyi jälleen. Viikkoa tukee vielä tänä vuonna Euroopan maatalouden ohjaus- ja tukirahasto, lisäksi TE-keskus ja Kustavin kunta. Tänä vuonna myös Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto myönsi apurahan tapahtumalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.